Appel en walnoten brood

  • Porties: 20
  • Bereidingstijd: 15M
  • Kook tijd: 1:10 h
  • Klaar in: 1:25 h

Appel is een heerlijke vrucht vol gezonde eigenschappen. Mix appel met walnoten, blom en een paar andere ingridienten en je hebt een overheerlijk appel walnoten brood die super lekker is. Heb je zin een zoete trek, of gewoon een lekker stukje zoete brood bij de koffie of thee. Dan is dit heerlijk, zoet en lekker brood met een knapperige korst gewoon de beste keuze. Appel met walnoten brood kan ook als ontbijt gegeten worden, het is heerlijk en heeft een super lekkere smaak.

Bereidingstips:
Je kunt met confectie suiker ook een heerlijke topping maken die je op het brood schenkt nadat deze uit de oven is en afgekoeld. Zet het brood dan in de koelkast en laat het koelen, de confectie zuiker topping zal dan opstijven en heerlijk smaken op het brood.

Ingredienten

  • 3/4 kop plantaardige olie
  • 3 cups geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden appels
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 kop appelmoes
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 kop volkoren meel
  • 3 eieren
  • 1 3/4 kopjes witte suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 kopjes bloem
  • 1 kop gehakte walnoten

Methode

Stap1

Verwarm oven op 300 graden F (150 ° C).

Stap2

Vet twee 9x5 inch bakblikken in

Stap3

In een grote kom, roer olie, appelmoes, eieren, suiker en vanille-extract samen.

Stap4

In een afzonderlijke kom, meng de bloem kaneel, bakpoeder en zout. Roer geleidelijk de in natte ingrediënten in de bloemmengsel. Voeg de appels en walnoten toe en giet het beslag in de voorbereide pannen.

Stap5

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 70 minuten


Ingredienten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Geroosterde Aardappels met parmezaanse kaas

  • Zalm gegrilt

  • Gebakken Honing Mosterd Kip

  • Gebakken ommelet

  • Havermouth Frambozen koek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */