Gerechten Van Ingrediënten Aardappel
Prei
Is een veelzijdig product. U kunt het in vele recepten gebruiken. Het gaat dan ook met vele dingen goed samen. Prei is vaak onderdeel van een gerecht, zoals bij een ovenschotel, het opsmaak brengen van een bouillon voor mosselen of een vissoep of voor een wokgerecht. Doorgaans wordt het dan ...
Lees meerSpitskool
Spitskool is op vele manieren te bereiden. Zo kunt u het koken, bakken, roerbakken of in een ovenschotel verwerken. Het makkelijkste is om de spitskool te koken. De kooktijd verschilt enigszins met de grootte van de stukjes. U kunt met een vork erin prikken en als het eraf glijdt dan ...
Lees meerBloemkool Recept
Het bereiden van bloemkool is niet zo heel erg moeilijk. Er zijn zelfs een een aantal verschillende mogelijkheden. Je kunt het koken. Je kunt het roerbakken. En je kunt het in een ovenschotel bereiden! Hier een lekker gekookt bloemkool recept! Het koken van bloemkool is niet erg moeilijk. Je kunt ...
Lees meerZelf patat maken
Het blijft lekker, af en toe een patatje! Maar ook zelf patat maken is helemaal niet zo moeilijk. Laat die diepvries frieten liggen en ga voor zelf gemaakt. Zelf patat maken tips Van groot belang bij het zelf patat maken is goed frituurvet. Zorg dat je voor een kwaliteitsmerk gaat ...
Lees meerAardappel schotel simpel
Heb je geen zin in allerdaags eten? of wil je iets speciaals bereiden voor een romatisch diner of familie pick-nick. Deze schotel is heel simpel te bereiden en makkelijk op te volgen. Verder kun je alle ingredienten vervangen met wat jij lekker vindt. Wees gewoon creatief en voeg alles bij ...
Lees meerAardappel spinazie met kip
Deze aardappel spinazie gerecht is mijn eigen experiment. Een combonatie van mijn lievelings groenten en vlees. Het origineel gerecht is aardappelpuree maar helaas ben ik geen fan van puree. In plaats van kippenbost gebuik ik vaak ook gewoon kipkarbonade of stukjes kipfilet. Je kan ook gewoon een kippenbout of spare ...
Lees meerGeroosterde Aardappels met parmezaanse kaas
Gepureert, gebakken of geroosterd, mensen beschouwen aardappelen vaak als comfort food. Het is een belangrijke voedselbron en het nummer een groententeelt in de wereld. Aardappelen zijn het hele jaar door te krijgen. De aardappel behoort tot de Solanaceae familie waarvan de andere leden zijn: tomaten, aubergines, paprika en tomatillos. Zij ...
Lees meerVegetarische kroma
Vegetarier worden is geen makkelijke keus en het niet eten van vlees wordt vaak gezien als een soort van superieure lijden. Hoewel niet alle vegetariërs per se gezond zijn is het gemiddelde wel gekoppeld aan een langer leven. Met een recente studie die beweert dat 12 procent een langere levensduur ...
Lees meerSpaanse tortilla
Een echt Spaans gerecht is tortilla de patatas of Spaanse tortilla. Van origine is dit een gerecht wat voornamelijk uit de binnenlanden van Spanje komt. De basis is een omelet van ei, aardappels en olijfolie. Toch zijn er verschillende varianten, zo wordt er vaak ook ui of knoflook toegevoegd. Het wordt ...
Lees meerAardappelgratin met emmentaler
Aardappelgratin is een Frans gerecht. Je kunt de het serveren met een salade en vis of een stukje vlees. Door de diverse ingrediënten krijgt de aardappelgratin en fraaie bruine korst. Bij het maken van het gerecht is het wel belangrijk om goed naar de aardappelschijfjes te kijken. Deze moeten namelijk de ...
Lees meer