Vegetarische kroma

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15M
  • Kook tijd: 30M
  • Klaar in: 55M

Vegetarier worden is geen makkelijke keus en het niet eten van vlees wordt vaak gezien als een soort van superieure lijden. Hoewel niet alle vegetariërs per se gezond zijn is het gemiddelde wel gekoppeld aan een langer leven. Met een recente studie die beweert dat 12 procent een langere levensduur heeft.

Het is erg vervelend als restaurants dezelfde prijs aanrekenen voor vegetarische opties van gerechten, zelfs als dat betekent dat je meer dan $ 10 moet betalen voor slechts pasta met saus. Met dit in gedachten, is een grote plus wanneer plaatsen Chipotle biedt en guacamole gratis is.

Wil je thuis lekker uit je dak met een vegetarisch gerecht, dan zijn gelukkig de keuzen zat. Hier een eenvoudige en exotische Indiase gerecht. Het is rijk, romig, mild gekruid en zeer lekker. Serveer met naan brood en rijst.

Ingredienten

  • 1 1/2 eetlepel plantaardige olie
  • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel gehakte verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • fijngehakt 2 aardappelen
  • 4 wortels
  • 1 verse jalapeno peper, zonder zaadjes en in plakjes
  • 3 eetlepels gemalen ongezouten cashewnoten
  • 1 (4 ounce) blik tomatensaus
  • 2 theelepels zout
  • 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1 kop bevroren erwten
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kopje slagroom
  • 1 bosje verse fijngesneden koriander voor de garnering

Methode

Stap1

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Stap2

Roer de ui en bak gaar. Meng de gember en knoflook, en blijven koken 1 minuut. Meng aardappelen, wortelen, jalapeno, cashewnoten, en tomatensaus. Breng op smaak met zout en kerriepoeder.

Stap3

Kook en roer 10 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn. Roer erwten, groene paprika, rode paprika, en de room in de pan. Zet het vuur laag, dek af, en laat 10 minuten koken.

Stap4

Garneer met koriander om te serveren.


Ingredienten: , ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */