Wentelteefjes maken

  • Opbrengst: 8
  • Bereidingstijd: 10M
  • Kook tijd: 20M
  • Klaar in: 30M

Een lekkere lunch of een lekker tussendoortje, zo simpel als het maar kan!

Wentelteefjes worden vaak gemaakt als het brood te oud is om op te eten. Echter kunnen wentelteefjes natuurlijk ook gewoon worden gemaakt van brood wat niet te oud is! Per persoon wordt vaak aangeraden om ongeveer 2 stukjes brood te maken. Hier een recept voor 4 personen.

Voor 4 personen wentelteefjes maken zijn zoals gezegd 8 sneetjes brood nodig. Deze sneetjes brood worden voordat ze worden gebakken als het ware door een bepaald mengseltje gewenteld, vandaar de naam! Dit mengseltje is hetgeen dat de wentelteefjes zo lekker maken, dus waaruit bestaat dit mengseltje?

Je maakt dit mengseltje door te beginnen met het kloppen van een ei. Bij dit ei voeg je 2 zakjes vanillesuiker toe. Dit maakt het geheel lekker zoet. Voor 4 personen doe je er bovendien nog ongeveer 1 theelepeltje gemalen kaneel in. Het mengseltje wordt afgemaakt door 250 milliliter melk toe te voegen. Dit geheel moet je goed door elkaar mixen, totdat het een glad geheel is.

Als je tevreden bent over het mengseltje wentel je zoals gezegd de sneetjes brood 1 voor 1 door het mengseltje. Hierna verhit je wat boter in een pan. Als de boter goed is gesmolten leg je het sneetje brood in de pan. Dit sneetje brood bak je aan beide kanten mooi goudbruin gaar. Als je tevreden bent haal je het sneetje brood eruit en ben je klaar!

Serveer de wentelteefjes met bijvoorbeeld wat vers fruit en wat zure room!


Recept type: Ingredienten: ,
Gemiddelde beoordeling

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • kalkoen salade

  • Spruitjes

  • Knoflook Fried Chicken Brown Rice

  • Toast met heerlijke romige eieren

  • Zelf brood bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */