Loader

Vitello tonato jamie oliver

2015-09-06
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • surinaamse ovenschotel

    Surinaamse pom

  • recept kip spinazie

    Aardappel spinazie met kip

  • varken gegrild

    Pork Steak

  • gerecht op bord

    Lasagna

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Vitello tonato zijn dun gesneden plakjes kalfsvlees met daarop een tonijnsaus. Het past helemaal in de fusie keuken maar het is echt een oud traditioneel Italiaans recept. Als iemand goed weet uit te leggen hoe je Italiaanse recepten moet bereiden is het Jamie Oliver wel. De eerste referenties naar dit recept komen al van rond 1834,  het heette toen echter nog slechts vitelllo ton. De echte bereiding kost even tijd maar is zeker de moeite waard.

Vitello tonato van Jamie Oliver sneller maken

Door gebruik te maken van voorgebakken kalfsvlees kan je dit recept sneller maken. Je hoeft dan enkel de saus te maken. Wel mist het vlees dan die lekkere smaak uit de marinade.

Vitello tonato is normaal een antipasti gerecht. Ondanks dat kan het ook prima gebruikt worden voor een lichte lunch. Serveer het met een mooie witte wijn.

Ingredients

  • 500 gr kalfsvlees carpaccio
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 blaadjes salie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 gezouten ansjovis
  • 150 gr kwaliteit tonijn
  • 2 hardgekookte eidooiers
  • 20 gr gezouten kappertjes, ontzout
  • 1/2 eetlepel azijn dragon
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Methode

Stap 1

Laat het vlees een nacht marineren in witte wijn met de salieblaadjes en het laurierblad. Zorg ervoor dat minimaal 24 uur duurt.

Stap 2

Zeef daarna je marinade en doe het in een grote pan met een eetlepel olijfolie en 2 dl water. Breng dit aan de kook en voeg je vlees toe. Laat dit eerst een 30 minuten sudderen.

Stap 3

Voeg nu de ansjovis toe en laat nog eens 30 minuten sudderen. Draai daarna het vuur uit en laat het afkoelen in het kookvocht.

Stap 4

Zodra je vlees koud is wikkel je het in plasticfolie en laat het door en door koud worden in de koelkast.

Stap 5

Zeef het kookvocht en kook het in tot 2,5 dl. Laat het daarna ook goed afkoelen.

Stap 6

Doe de tonijn met de eierdooiers en de kookte ansjovis in een blender. Voeg tevens de kappertjes en het citroensap toe. Als laatste voegen de azijn en de olijfolie toe aan ons geheel. Mix het door elkaar.

Stap 7

Voeg het kookvocht toe, doe dit niet te snel we willen een mooi dik mengsel houden. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Stap 8

Snij mooie dunne plakken vlees en dek af met de saus. Je kan het geheel mooi opmaken door er nog een paar kappertjes overheen te strooien.

Stap 9

Bewaar het gerecht in de koelkast. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen. Zo komen alle smaken het beste tot hun recht.

Gerechten: Tags: Ingrediënten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *