Vitello tonato jamie oliver

  • Bereidingstijd: 0M
  • Kook tijd: 0M
  • Klaar in: 0M

Vitello tonato zijn dun gesneden plakjes kalfsvlees met daarop een tonijnsaus. Het past helemaal in de fusie keuken maar het is echt een oud traditioneel Italiaans recept. Als iemand goed weet uit te leggen hoe je Italiaanse recepten moet bereiden is het Jamie Oliver wel. De eerste referenties naar dit recept komen al van rond 1834,  het heette toen echter nog slechts vitelllo ton. De echte bereiding kost even tijd maar is zeker de moeite waard.

Vitello tonato van Jamie Oliver sneller maken

Door gebruik te maken van voorgebakken kalfsvlees kan je dit recept sneller maken. Je hoeft dan enkel de saus te maken. Wel mist het vlees dan die lekkere smaak uit de marinade.

Vitello tonato is normaal een antipasti gerecht. Ondanks dat kan het ook prima gebruikt worden voor een lichte lunch. Serveer het met een mooie witte wijn.

Ingredienten

  • 500 gr kalfsvlees carpaccio
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 blaadjes salie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 gezouten ansjovis
  • 150 gr kwaliteit tonijn
  • 2 hardgekookte eidooiers
  • 20 gr gezouten kappertjes, ontzout
  • 1/2 eetlepel azijn dragon
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Methode

Stap1

Laat het vlees een nacht marineren in witte wijn met de salieblaadjes en het laurierblad. Zorg ervoor dat minimaal 24 uur duurt.

Stap2

Zeef daarna je marinade en doe het in een grote pan met een eetlepel olijfolie en 2 dl water. Breng dit aan de kook en voeg je vlees toe. Laat dit eerst een 30 minuten sudderen.

Stap3

Voeg nu de ansjovis toe en laat nog eens 30 minuten sudderen. Draai daarna het vuur uit en laat het afkoelen in het kookvocht.

Stap4

Zodra je vlees koud is wikkel je het in plasticfolie en laat het door en door koud worden in de koelkast.

Stap5

Zeef het kookvocht en kook het in tot 2,5 dl. Laat het daarna ook goed afkoelen.

Stap6

Doe de tonijn met de eierdooiers en de kookte ansjovis in een blender. Voeg tevens de kappertjes en het citroensap toe. Als laatste voegen de azijn en de olijfolie toe aan ons geheel. Mix het door elkaar.

Stap7

Voeg het kookvocht toe, doe dit niet te snel we willen een mooi dik mengsel houden. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Stap8

Snij mooie dunne plakken vlees en dek af met de saus. Je kan het geheel mooi opmaken door er nog een paar kappertjes overheen te strooien.

Stap9

Bewaar het gerecht in de koelkast. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen. Zo komen alle smaken het beste tot hun recht.


Recept type: Tags: Ingredienten:
Gemiddelde beoordeling

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Beoordeel dit recept

5 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Pork Steak

  • Lasagna

  • Pesto Kip Florentine

  • Kip Spinazie Pesto Pasta

  • Geroosterde kalkoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */