Loader

Surinaamse bami

2015-11-15
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Solanum macrocarpon

    Antroewa zoutvlees en gerookte kip

  • fruit salade

    Tropisch fruit salade

  • aardappel gratin

    Aardappel schotel simpel

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

In Nederland is bami erg populair en bekend. Dit komt voornamelijk door de vele Chinese restaurants die bami in het assortiment hebben. Op die manier is ook bekend geworden dat bami afkomstig is uit de Chinese keuken. Maar, ook in de Surinaamse keuken wordt er bami gemaakt. De befaamde Surinaamse bami.

Surinaamse bami basis recept

De Surinaamse bami kan op veel verschillende manieren worden gemaakt. Het onderstaande recept betreft het ‘standaard’ recept. Extra toevoegingen kunnen er volgens eigen smaak bij worden gedaan.

Ook lekker is om naast stukjes kip door het gerecht te doen nog een extra pootje of kippendijen te marineren en erbij te serveren.

Ingredients

  • 1 pak spaghetti
  • 2 a 3 kipfilets ( in blokjes snijden)
  • 1 ui ( gesneden)
  • 5 grote eetlepels Helen marinade (zonder peper) of moksi marinade
  • 3 eetlepels zoute ketjap
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 6 takken soepselderij
  • 1 theelepel tuinkruiden bouillon of 1 a 2 maggiblokjes
  • snufjes witte peper
  • 1 grote lepel zonnebloem olie

Methode

Stap 1

Kook als eerste de spaghetti en laat de spaghetti vervolgens goed uitlekken.

Stap 2

Maak vervolgens de bami. Dit doe je door de spaghetti te mengen met 1 eetlepel zoute ketjap, 2 eetlepels helen (of moksi marinade), een halve eetlepel tuinkruiden bouillon, een beetje witte peper en 1 teentje knoflook. Vermeng dit goed!

Stap 3

Pak een wok pan en giet daarin een grote lepel olie. Als de olie warm is, kan de gesneden ui en de theelepel tomaten puree erbij worden gedaan. Laat dit ongeveer 1 á 2 minuten bakken.

Stap 4

Bak vervolgens de kipfilet mee. Als de kipfilet bijna gaar is, voeg dan de volgende ingrediënten er aan toe: 2 eetlepels zoute ketjap, 3 grote eetlepels marinade, gember, een snufje witte peper en een halve theelepel tuinkruiden bouillon

Stap 5

Vermeng de bami met het vlees en laat dit goed doorbakken. Tip: De bami kan nog worden afgemaakt met bijvoorbeeld soepselderij.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *