Stamppot recept rauwe andijvie
2015-04-22- Keuken: Nederlands
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Yield: 4
- Voorbereidingstijd: 40m
Gemiddelde Beoordeling
(4 / 5)
1 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Een stamppot recept is vaak niet zo moeilijk. Dit is een van mijn favorieten, een variant met rauwe andijvie. Dit stamppot recept is erg lekker en voedzaam. Je kunt het eigenlijk op 2 manieren maken, met verse aardappelpuree, of met aardappelpuree uit een zakje.In dit recept heb ik gekozen voor het gebruiken van verse aardappelpuree. Dit geeft meer smaak en dus een beter eindresultaat!
Als je de aardappelpuree afhebt hoef je alleen nog maar een zakje rauwe andijvie toe te voegen en wat gebakken spekjes, en je bent eigenlijk al klaar!
Je kunt deze stamppot vervolgens serveren met een lekker stukje vlees. Bijvoorbeeld een rundervink. Op deze manier heb je op een makkelijke manier een maaltijd op tafel met alle voedingswaarden die je nodig hebt.
Ingredients
- 500 gram aardappelen
- 1 zakje rauwe andijvie
- boter
- 1 pakje spekreepjes
- 4 rundervinken
Methode
Stap 1
Schil als eerste de aardappels en maak deze schoon. Snijd ze vervolgens in gelijke stukken en gooi ze in een pan met water en zout.
Stap 2
Breng deze pan vervolgens aan de kook en laat de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar koken.
Stap 3
Als het water kookt kun je beginnen met het bakken van de spekjes en de rundervinken. Doe dit het liefst in verschillende pannen.B Braad de spekjes op laag vuur en de rundervinken eerst op hoog vuur aan alle kanten bruin. Als de rundervink bruin is kun je het vuur lager zetten
Stap 4
Als de aardappels gaar zijn kun je beginnen met ze te pureren. Doe dit totdat het een glad geheel is. Voeg boter toe om de puree lekker romig te maken. Als je tevreden bent kun je de spekjes en de rauwe andijvie toevoegen. Roer alles goed door.
Stap 5
Serveer samen met de rundervinken.