Loader

Roti met kip

2015-11-15
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Solanum macrocarpon

    Antroewa zoutvlees en gerookte kip

  • fruit salade

    Tropisch fruit salade

  • aardappel gratin

    Aardappel schotel simpel

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Roti is in Nederland een zeer bekend recept. Dit komt doordat er veel Surinamers in Nederland wonen. Op die manier is Roti een beetje geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. In Suriname is Roti ook het bekendste (en meest gegeten) gerecht.

Roti met kip een boontjes

Van roti zijn er zeer veel verschillende varianten. Hieronder wordt de variant met kip besproken. Veel mensen serveren dit met boontjes. Een goede combinatie!

Ingredients

  • 500 gram kip
  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 500 gram kouseband
  • 2 a 3 eetlepel Masala kruiden
  • 750 ml kippenbouillon
  • Rotivellen (1 per persoon)
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Eieren (1 per persoon)
  • 1 eetlepel Wokolie
  • Peper en Zout

Methode

Stap 1

Snipper de ui en de knoflooktenen. Bak deze vervolgens in een goede laag olie.

Stap 2

Snijd ondertussen de kip in stukken. Bak deze vervolgens en schroei de kip aan de zijkanten dicht.

Stap 3

Snijd de aardappelen in kleine stukjes.

Stap 4

Wanneer de kip gaar is, kunnen de uien, knoflook en aardappelen aan de kip worden toegevoegd. Bak dit goed en doe alle kruiden erbij.

Stap 5

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. De bouillon wordt bepalend voor de smaak van de Roti.

Stap 6

Voeg als laatste de madame jeanette peper toe. Let op: deze peper kan erg pittig zijn.

Stap 7

Bak het hele mengsel ongeveer 30 tot 40 minuten.

Stap 8

Voeg als laatste nog de kouseband toe.

Stap 9

Bak de eieren en snij deze door. Laat ze wel even goed afkoelen.

Stap 10

Leg het rotivel op een bord en leg daar de eieren op en het mengsel van de aardappelen, de kip en de kousebanden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *