Roti met kip

Roti met kip
  • Bereidingstijd: 0M
  • Kook tijd: 0M
  • Klaar in: 0M

Roti is in Nederland een zeer bekend recept. Dit komt doordat er veel Surinamers in Nederland wonen. Op die manier is Roti een beetje geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. In Suriname is Roti ook het bekendste (en meest gegeten) gerecht.

Roti met kip een boontjes

Van roti zijn er zeer veel verschillende varianten. Hieronder wordt de variant met kip besproken. Veel mensen serveren dit met boontjes. Een goede combinatie!

Ingredienten

  • 500 gram kip
  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 500 gram kouseband
  • 2 a 3 eetlepel Masala kruiden
  • 750 ml kippenbouillon
  • Rotivellen (1 per persoon)
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Eieren (1 per persoon)
  • 1 eetlepel Wokolie
  • Peper en Zout

Methode

Stap1

Snipper de ui en de knoflooktenen. Bak deze vervolgens in een goede laag olie.

Stap2

Snijd ondertussen de kip in stukken. Bak deze vervolgens en schroei de kip aan de zijkanten dicht.

Stap3

Snijd de aardappelen in kleine stukjes.

Stap4

Wanneer de kip gaar is, kunnen de uien, knoflook en aardappelen aan de kip worden toegevoegd. Bak dit goed en doe alle kruiden erbij.

Stap5

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. De bouillon wordt bepalend voor de smaak van de Roti.

Stap6

Voeg als laatste de madame jeanette peper toe. Let op: deze peper kan erg pittig zijn.

Stap7

Bak het hele mengsel ongeveer 30 tot 40 minuten.

Stap8

Voeg als laatste nog de kouseband toe.

Stap9

Bak de eieren en snij deze door. Laat ze wel even goed afkoelen.

Stap10

Leg het rotivel op een bord en leg daar de eieren op en het mengsel van de aardappelen, de kip en de kousebanden.


Gemiddelde beoordeling

(4 / 5)

4 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Surinaamse pindasoep recept

    Surinaamse pindasoep recept

  • Surinaamse bami recept

    Surinaamse bami

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */