Loader

Rendang recept

2015-11-29
  • Voorbereidingstijd: 30m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Hachee Recept

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • surinaamse ovenschotel

    Surinaamse pom

  • recept kip spinazie

    Aardappel spinazie met kip

  • varkenshaas bakken

    Varkenshaas bakken

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

In 2011 voerde het CNN een onderzoek uit onder 35.000 mensen. De vraag was: wat is het lekkerste eten ter wereld? Het antwoord was uiteindelijk: rendang. Dit Indonesische gerecht is dus in 2011 uitgeroepen tot het lekkerste eten ter wereld. Dat is niet geheel verwonderlijk want de smaak is echt fantastisch. Maar om het goed te maken heb je natuurlijk een goed Rendang recept nodig. 

Er zijn veel verschillende vormen van rendang; er wordt vaak gebruik gemaakt van rundvlees (Daging Rendang). Tegenwoordig wordt rendang ook veel gegeten met lever, eend, geit, kip of groenten.

Rendang recept

In onderstaand gerecht wordt de meest gegeten rendang gemaakt; de Daging Rendang (met rundvlees)

Ingredients

No Ingredients Found !

Methode

Stap 1

Snijd het vlees in kleine stukjes (ongeveer 2 a 3 centimeter). Doe dit vlees vervolgens in een schaal.

Stap 2

Pureer de uien, de knof, de gember, de pepers en het water. Doe dit vervolgens bij het vlees in de schaal erbij.

Stap 3

Voeg vervolgens nog koriander, tamarindesaus, kurkuma, kerrieblaadjes en citroengras toe aan het geheel. Roer dit goed.

Stap 4

Voeg tijdens het roeren de kokosmelk toe.

Stap 5

Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer één uur zachtjes koken.

Stap 6

Zet vervolgens het vuur nog lager en laat het geheel nog ongeveer 30 minuten verder sudderen. Hierdoor wordt het vlees heel gaar en verdwijnt het vocht.

Stap 7

Verwijder het citroengras en serveer het overheerlijke gerecht!

Gerechten:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *