Rendang recept
2015-11-29- Keuken: Indonesische recepten
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Voorbereidingstijd: 30m
Gemiddelde Beoordeling
(2 / 5)
1 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
In 2011 voerde het CNN een onderzoek uit onder 35.000 mensen. De vraag was: wat is het lekkerste eten ter wereld? Het antwoord was uiteindelijk: rendang. Dit Indonesische gerecht is dus in 2011 uitgeroepen tot het lekkerste eten ter wereld. Dat is niet geheel verwonderlijk want de smaak is echt fantastisch. Maar om het goed te maken heb je natuurlijk een goed Rendang recept nodig.
Er zijn veel verschillende vormen van rendang; er wordt vaak gebruik gemaakt van rundvlees (Daging Rendang). Tegenwoordig wordt rendang ook veel gegeten met lever, eend, geit, kip of groenten.
Rendang recept
In onderstaand gerecht wordt de meest gegeten rendang gemaakt; de Daging Rendang (met rundvlees)
Ingredients
No Ingredients Found !
Methode
Stap 1
Snijd het vlees in kleine stukjes (ongeveer 2 a 3 centimeter). Doe dit vlees vervolgens in een schaal.
Stap 2
Pureer de uien, de knof, de gember, de pepers en het water. Doe dit vervolgens bij het vlees in de schaal erbij.
Stap 3
Voeg vervolgens nog koriander, tamarindesaus, kurkuma, kerrieblaadjes en citroengras toe aan het geheel. Roer dit goed.
Stap 4
Voeg tijdens het roeren de kokosmelk toe.
Stap 5
Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer één uur zachtjes koken.
Stap 6
Zet vervolgens het vuur nog lager en laat het geheel nog ongeveer 30 minuten verder sudderen. Hierdoor wordt het vlees heel gaar en verdwijnt het vocht.
Stap 7
Verwijder het citroengras en serveer het overheerlijke gerecht!