Loader

Knoflook Fried Chicken Brown Rice

2016-11-07
  • Porties: 3
  • Voorbereidingstijd: 20m
  • Kook Tijd: 15m
  • Gereed In: 35m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Zelf patat maken

    Zelf patat maken

  • salade met kalkoen

    kalkoen salade

  • brusselse spruiten

    Spruitjes

  • geroosterd brood ei

    Toast met heerlijke romige eieren

  • zelf brood maken

    Zelf brood bakken

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Knoflook bevat een stof genaamd allicine, die Potent geneeskrachtige eigenschappen heeft. Knoflook is een plant in de Allium (ui) familie. Het is nauw verwant aan uien, sjalotten en prei.
Het groeit in vele delen van de wereld en is een populair ingrediënt in de keuken als gevolg van de sterke geur en heerlijke smaak. In de hele oude geschiedenis, was het voornaamste gebruik van knoflook voor gezondheid en geneeskrachtige eigenschappen. Het gebruik ervan is goed gedocumenteerd door alle grote beschavingen met inbegrip van de Egyptenaren, Babyloniërs, Grieken, Romeinen en de Chinese. We weten nu dat het grootste deel van de effecten op de gezondheid worden veroorzaakt door een van de zwavelverbindingen gevormd wanneer een teentje knoflook wordt gehakt, fijngemaakt of gekauwd. Deze verbinding bekend als allicine en is ook verantwoordelijk voor de knoflook geur. Knoflook is ongelooflijk voedzaam, 28 gram knoflook bevat:

Mangaan: 23% van de RDA.
Vitamine B6: 17% van de RDA.
Vitamine C: 15% van de RDA.
Selenium: 6% van de RDA.
Fiber: 1 gram.

Behoorlijke hoeveelheden calcium, koper, kalium, fosfor, ijzer en vitamine B1.
Knoflook bevat ook sporen van verschillende andere voedingsstoffen. In feite bevat het een beetje van bijna alles wat we nodig hebben.

Vandaar ook dit recept met heerlijk bruin rijst, Knoflook en gebakken kip.

Ingredients

  •  2 eetlepels plantaardige olie
  • 8 ons kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1/2 rode paprika
  • gehakt 1/2 kop groene ui
  • gesnipperd 4 teentjes knoflook
  • fijngehakt 3 kopjes gekookte bruine rijst
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 kopje bevroren erwten

Methode

Stap 1

Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote koekenpan ingesteld op middelhoog vuur.

Stap 2

Voeg de kip, paprika, groene ui en knoflook toe.

Stap 3

Kook en roer tot de kip ongeveer 5 minuten gaar is. Haal de kip op een bord en houd het warm.

Stap 4

Verhit de resterende eetlepel olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.

Stap 5

Voeg de rijst toe en roer de sojasaus, rijstazijn en erwten erdoor.

Stap 6

Blijf rijst koken voor 1 minuut. Zet de kip mengsel in de pan en roer de mengsel met de rijst door.

Stap 7

Serveer met extra groenten indien gewenst

Ingrediënten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *