Griekse recepten

Griekse recepten zijn overheerlijk, van gyrosvlees tot tzatziki, van souvlaki tot bifteki. In Griekenland weten ze wat lekker is en dit verzamelen ze op een groot bord met allerlei lekkers. Zo kan je er vanuit gaan dat je bij Grieks altijd tzatziki krijgt, een yoghurtsaus met knoflook en komkommer. Dit is lekker bij alle soorten vlees die ze klaarmaken op de grill. Als je niet zo van vlees houdt, heeft de Griekse keuken ook heerlijke moussaka’s. Dit zijn ovenschotels in een pannetje met veel tomatensaus en allerlei lekkere groenten erin.

Als je Grieks wil koken, is het goed om te kijken naar alle Griekse recepten die er zijn. Deze recepten zijn noodzakelijk om precies de smaak na te bootsen die ze daar altijd hebben. Er wordt veel gewerkt met kruiden om de gerechten die smaak te geven die het zo typisch Grieks maakt. Als je niet zo’n keukenprinses bent, is er altijd nog iets makkelijks te maken. Je kunt dan denken aan een Griekse salade, die je simpel kan maken met feta, komkommer, tomaat, rode ui en veldsla. Ook olijven zijn een onderdeel van de salade en je kunt gemakkelijk een dressing van olijfolie, peper en zout toevoegen. Een heerlijke salade die overal bij kan, en hij is ook nog eens simpel te maken.  

Griekse Penne en kip

Gemiddelde beoordeling: (0 / 5)

Pasta maaltijden helpen bij het verlagen van de glycemische index van een maaltijd waardoor het ...

Lees meer

Griekse kip pasta

Gemiddelde beoordeling: (0 / 5)

Het mediterrane dieet wordt gekenmerkt door een rijke verscheidenheid van plantaardig voedsel zoals fruit, groenten, ...

Lees meer

Kip Kebab aan een Spies

Gemiddelde beoordeling: (0 / 5)

Kip is een heerlijk en gezond vleessoort. De voordelen voor de gezondheid bij het eten ...

Lees meer

Quinoa en zwarte bonen

Gemiddelde beoordeling: (0 / 5)

Quinoa dateert al 3-4000 jaar geleden, toen de Inca’s voor het eerst besefte dat de ...

Lees meer

Griekse Zoodle Salad

Gemiddelde beoordeling: (0 / 5)

Courgette is één van de meest populaire pompoenen soorten in Amerika en Europa. Het behoort ...

Lees meer
/* */