Loader

Preistamppot met ei en rauwe ham, erg lekker!

2015-04-22
  • Porties: 4
  • Gereed In: 40m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Pannenkoek Recept

  • Stoofperen Recept

  • Boerenkool Recept

  • Recept Rode Kool

  • Kabeljauw bakken

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Prei is geen groente die vaak wordt gebruikt in de stamppot, vaak is dit bijvoorbeeld boerenkool of rauwe andijvie. Echter is een preistamppot wel erg lekker, mits het goed wordt gemaakt. Dit recept voor een lekkere preistamppot heeft een paar ingrediënten waardoor het erg lekker wordt, en niet lijkt om een normale standaard stamppot.

Doordat er in de recept rauwe ham en ei zitten lijkt het wel een beetje op wat je bij asperges eet. Mede hierom worden mensen vaak erg enthousiast als ze dit gerecht zien. Preistamppot, anders dan normaal, en toch echt Hollands!

Prei is erg gezond, en bevat veel vitamines. Dit recept bevat alles wat je nodig hebt voor een gezonde en verantwoorde maaltijd! Geniet ervan.

Ingredients

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 600 gram prei. Iets meer kopen als je de prei zelf gaat snijden.
  • 4 eieren
  • 200 gram ham, zo dun mogelijk gesneden
  • 20 gram peterselie
  • 150 gram kruidenroomkaas

Methode

Stap 1

Schil de aardappelen en maak ze schoon. Breng ze vervolgens aan de kook in een pan met water. Voeg genoeg zout toe aan de aardappels. Zorg ervoor dat de aardappels goed gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten). Gooi de gesneden prei ook in de pan voor ongeveer 5 minuten kooktijd.

Stap 2

Kook de eieren. Doe dit zo dat de eieren hard gekookt zijn. Eieren zijn hardgekookt vanaf 5 minuten.

Stap 3

Giet de aardappelen en de prei af, maar gooi niet al het kookvocht weg. Pureer de aardappelen en de prei. Als dit goed is gedaan kun je de gesneden ham, peterselie en eieren toevoegen. Voeg als laatste de kruidenroomkaas toe. Meng alles goed en controleer of alles goed op smaak is. (peper en zout)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *