Loader

Koolraap koken

2015-04-22
  • Porties: 4
  • Voorbereidingstijd: 60m
  • Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Bloemkool Recept

  • Pannenkoek Recept

  • Stoofperen Recept

  • Boerenkool Recept

  • Recept Rode Kool

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Koolraap is een hele mooie groente. Je moet het koken om het op zijn lekkerst klaar te maken. In dit recept maken we een lekker bijgerecht. We koken eerst de koolraap en bakken hem daarna kort met pesto.

Koolraap met pesto is een heel lekkere combinatie. Zo heb je met weinig moeite toch een heel mooi bijgerecht. Een knolraap is een erg mooi product. Voordat je hem kan gebruiken moet je hem echter wel schoonmaken, schillen en in stukjes snijden. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller het gaar is.

In dit recept is het echter wel lekker om de groente niet in al te kleine stukjes te snijden. Als de stukjes groot blijven geven ze een lekkere bite. Koolraap koken is de beste manier, je kan echter ook voorgekookte variant gebruiken. Deze hoef je alleen nog maar hoeft te bakken samen met de pesto.

Ingredients

  • 500 gram koolraap
  • 1 potje rode pesto

Methode

Stap 1

Schil als eerste de koolraap en maak deze vervolgens goed schoon. Als je dit hebt gedaan snijd je de koolraap in stukken. Deze blokjes moeten uiteindelijk ongeveer blokjes worden van 4 bij 4 centimeter. Als je dit hebt gedaan kan je de koolraap gaan koken in een pan met gezout water. Koolraap koken duurt best wel lang, dit moet je ongeveer 40 minuten lang doen.

Stap 2

Nadat je dit hebt gedaan kan je de koolraap afgieten en droogdeppen. Vervolgens verhit je in een braadpan wat olijfolie.

Stap 3

Als de olijfolie warm is gooi je de koolraap in de braadpan. Voeg vervolgens het potje pesto toe. Bak dit geheel voor ongeveer 10 minuten lang.

Stap 4

Voeg zout en peper toe naar smaak, en je hebt een heerlijk en simpel bijgerecht!

Gerechten: Ingrediënten: ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *