Hollandaise saus

  • Bereidingstijd: 25M
  • Kook tijd: 0M
  • Klaar in: 0M

Hollandaise saus is een heerlijke saus. Naast deze saus zijn vergelijkbare sauzen als bearnaisesaus en wittewijnsaus ook populair, maar velen vinden de Hollandaise saus lekkerder. Uiteraard valt over smaak niet te twisten. Bekijk ook eens ons recept voor mayonaise, ook erg lekker en niet zo moeilijk om zelf te maken.

Hollandaise saus snel klaargemaakt

He grote voordeel van ons recept is dat je het snel klaar kunt maken. Binnen een paar minuten heb je het namelijk klaar, dus wil je snel een saus maken, dan is dit recept ideaal.

Om Hollandaise saus te kunnen maken is het overigens wel handig als je beschikt over een staafmixer. Deze heb je namelijk bij de tweede stap nodig.

Om de saus te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

Ingredienten

  • 1 grote / 2 kleine eidooiers
  • Vers citroensap of azijn
  • 100 gram boter
  • Zout

Methode

Stap1

Als eerst smelt je de ongezouten boter in een pannetje. De boter dient eerst goed gesmolten te zijn, maar de boter mag niet bruin worden. Hierna kun je de boter in een schenkkannetje gieten.

Stap2

Bij de vervolgstap is het hebben van een staafmixer handig. Doe de eidooier(s) in een hoge beker. Voeg wat zout, azijn (of citroensap), een theelepel water toe. Nu kun je gaan mixen met de staafmixer. Langzaam doe je ook de boter erbij. Het is belangrijk om dit langzaam te doen. Hierna is de saus klaar.


Recept type:
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • kalkoen salade

  • Spruitjes

  • Knoflook Fried Chicken Brown Rice

  • Toast met heerlijke romige eieren

  • Zelf brood bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */