Loader

Grootmoeders appeltaart

2016-09-07
  • Yield: 1 taart
  • Porties: 8 punten
  • Voorbereidingstijd: 30m
  • Kook Tijd: 60m
  • Gereed In: 1:30 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Bloemkool Recept

  • Pannenkoek Recept

  • Stoofperen Recept

  • Boerenkool Recept

  • Recept Rode Kool

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Op de website staan al verschillende “grootmoeders recepten”. Vandaag zou ik mijn favoriete grootmoeders appeltaart met jou delen. Het is een vrij eenvoudig recept, maar een erg lekker resultaat. Haal de juiste ingrediënten in huis en ga aan de slag. Stap voor stap zou ik het je uitleggen.

Ingredients

  • 8 granny smith appels (Geschild en in stukjes)
  • Genoeg taartdeeg voor een bodem van 9 inch (dubbele korst)
  • 1/2 kopje ongezoute boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1/4 kopje water
  • 1/2 kopje witte suiker
  • 1/2 kopje bruine suiker

Methode

Stap 1

We beginnen met de oven voor te verwarmen op 220 graden. Ondertussen smelt je de boter in een steelpan. Voeg de bloem hieraan toe tot een pasta. Voeg het water, de witte suiker en de bruinesuiker toe.Brengt het geheel aan de kook. Zodra het aan de kook is verlaag je het vuur en laat je het sudderen.

Stap 2

Plaats de taartbodem in de taartvorm. Vul het met appels en dek het tralie vormig af met de overige taartbodem. Vervolgens giet je de pasta uit stap 1 over de taart heen.

Stap 3

Bak de eerste 15 minuten in de oven op 220 graden. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 175 graden voor ongeveer 35 tot 45 minuten. Dit doe je tot de appels zacht zijn.

Stap 4

Haal de appeltaart uit de oven en laat deze afkoelen, geniet vervolgens van je appeltaart!

Tips voor grootmoeders appeltaart recept

  • Voeg een spuit slagroom toe om de appeltaart helemaal af te maken.
Gerechten:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *