Loader

Donuts maken

2015-10-04
  • Voorbereidingstijd: 30m
  • Kook Tijd: 2m
  • Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Solanum macrocarpon

    Antroewa zoutvlees en gerookte kip

  • aardappel gratin

    Aardappel schotel simpel

  • sopropo recept

    Gevulde sopropo met kipgehakt

  • okra schaaltje

    Lekkerste okersoep

  • surinaamse ovenschotel

    Surinaamse pom

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Dontus maken? Overheerlijke donuts. Veel mensen smullen er van en dat is niet onlogisch. Deze gefrituurde broodjes, met een gat, zijn heerlijk zoet. Je kunt ze vullen met bijvoorbeeld jam en ze kunnen bestrooid worden met bijvoorbeeld poedersuiker of glazuur. Donuts maken doe je dus met ons recept.

De oorsprong van de donut

De donut is afkomstig uit Amerika, maar mogelijk dat de deze is gebaseerd op de olykoeks. Dit was dan gebakken in varkensvet. Vele eeuwen geleden was dit een zoete delicatesse en het werd ook wel gevuld met vruchten.

Bereidingen

Er zijn twee soorten bereidingen die vaak gebruikt worden namelijk de gist gerezen donut en de cake variant. Bij de eerste optie wordt er een brooddeeg gemaakt. Dit deeg zal ongeveer een uur rijzen waarna het erg mals en een fijne smaak heeft. Door deze bereiding is dit een stuk minder vet dan de cake variant. Een cakedonut is gemaakt van cakebeslag wat daarna dit in een ronde vorm gespoten wordt waarna het klaar is voor de frituur. Deze manier zie je vaak op markten en braderieën.

Er zijn drie manieren om je donut op te maken. De standaard gemakkelijke manier waarbij er geen of een kleine laag glazuur aangebracht wordt. Daarnaast is er de uitgebreide manier met mooie glitters of andere toevoegingen aan het glazuur. Ook gebeurd het steeds vaker dat de donut gevuld wordt met custard of een andere smaakvolle crème.

Ingredients

  • 1 snufje zout
  • 45 gram boter
  • 2 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 240 milliliter yoghurt
  • 500 gram bloem
  • 170 gram suiker


Hiernaast heb je een aantal extra middelen nodig. Dit is ten eerste bloem om te kunnen bestuiven, olie om de donuts te kunnen frituren en suiker, zodat je de donuts kunt bestrooien.

Methode

Stap 1

Als eerst maak je het deeg. Dit doe je door de boter te laten smelten , de suiker met de eieren te laten mengen, pakpoeder toe te voegen, samen met zout. Ook voeg je yoghurt toe en het bloemmengsel. Nu is het de bedoeling om het deeg circa 30 minuten in de koelkast te laten rusten.

Stap 2

Nu maak je de donutvorm. Dit doe je door het deeg te rollen. Maak van het deeg circa 10 bollen en druk de bollen plat. In het midden van de bol maak je een gat, dat je iets kunt oprekken. 


Stap 3

De olie in de pan verhit je tot 180 graden, maar zeker niet heter dan 180 graden. In 2 minuten kun je de donuts bruin bakken. Uitlekken kan op keukenpapier. 



Gerechten: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *