Brownies van Nigella Lawson
2015-08-16- Keuken: Amerikaans
- Gerecht: Toetje
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Yield: 48 stuks
- Porties: 48 stuks
- Voorbereidingstijd: 45m
- Kook Tijd: 25m
- Gereed In: 45m
Gemiddelde Beoordeling
(4.6 / 5)
5 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Wie kent haar niet, Nigella Lawson. Naast het presenteren van kookprogramma’s schrijft ze ook in veel kookrubrieken en zijn er verschillende kookboeken. De recepten van Nigella Lawson zijn zeker niet voor de mensen die aan de lijn doen, maar dat hoeft natuurlijk ook niet!
Oorsprong
De brownie is een van oorsprong Amerikaans gerecht gebakken op een plaat. Er zijn veel verschillende variaties mogelijk. Vaak worden er noten, chocoladestukjes of rozijnen toegevoegd maar je kan ook een pure variant maken. In restaurant is het in combinatie met ijs een toetje wat het altijd goed doet. Het doel van de brownie is dat hij van binnen nog kleverig is en dus niet volledig doorbakken. Elke chocoladefan smelt bij het aanblik van dit snackje!
Brownies
Om lekkere brownies te maken heb je een aantal essentiële ingrediënten nodig. De chocolade die je kiest is hierin de meest belangrijke keuze. Ga voor een hoge kwaliteit donkere chocolade en bespaar hier niet op. Het resultaat is ervan afhankelijk!
Ingredients
- 375 gram ongezouten boter
- 375 gram donkere chocolade
- 6 grote eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 500 gram suiker
- 225 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 300 gram walnoten
Methode
Stap 1
Verwarm je oven voor op 180 graden en pak alvast je brownie pan. Doe hier anti aanbakfolie in of bakpapier.
Stap 2
Smelt de boter en chocolade in een grote pan. Je zou dit ook in de magnetron kunnen doen maar dit gaat snel te hard. Heb je hier geen ervaring mee ga dan voor rustig in de pan. Ga ook hier voor de voorzichtige aanpak, het gaat snel fout!
Stap 3
Mix de eieren door elkaar in een grote kom en voeg de suiker en het vanille toe. Klop het mooi los met een garde.
Stap 4
Voeg je eieren mix en chocolade/boter aan elkaar toe. Zorg ervoor dat de chocolade en boter een beetje afgekoeld is. Wanneer het mooi door elkaar zit voeg je langzaam de bloem toe. Mix het goed door elkaar totdat je een egaal geheel hebt. Voeg als laatste de walnoten toe.
Stap 5
Giet het geheel in je browniepan en bak voor 25 minuten. Het is klaar wanneer de bovenkant mooi droog is en het midden nog een beetje sompig. Hou er rekening mee dat ze doorgaren wanneer je ze uit de oven haalt.