Beenham recept

  • Opbrengst: 12
  • Bereidingstijd: 0M
  • Kook tijd: 0M
  • Klaar in: 1:20 h

Beenham is een van de mooiste stukken vlees die je kunt eten. Het bovenstuk van de benen van een varken zijn heerlijk, vandaar ook de naam beenham. Het is erg belangrijk dat je dit stuk vlees met respect behandeld vanwege het simpele feit dat een mooi stuk vlees dit verdiend. Het volgen van een goed beenham recept is hierom van groot belang. Als je de beenham echt eer aan wilt doen volg dan de volgende stappen!

Beenham recept uit de oven

Beenham wordt het lekkerst in de oven. Echter zit hier ook een gevaar aan, het vlees kan namelijk snel droog worden. Hierom is het belangrijk dat je de oven niet op een al te hoge temperatuur zet (ongeveer 170 graden). Ook is het handig om het stuk vlees regelmatig, terwijl het in de oven zit, te besprenkelen met een sausje. In dit recept doen we dit met een honingsausje.

Ingredienten

  • 1 beenham (circa 3 kilo)
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels mosterd
  • 6 eetlepels honing.
  • 4 takjes rozemarijn

Methode

Stap1

Snijd het zwoerd van de beenham af. Doe dit zo dun mogelijk. Het is erg lekker als de beenham nog omringd is door een laag vet. Dit zorgt ervoor dat de beenham niet droog wordt.

Stap2

Snijd met een scherp mes inkepingen in de beenham. Hierin doen we straks de rozemarijn

Stap3

Maak het sausje dat we gaan gebruiken om de beenham te marineren. Dit doen we als volgt. Voeg de honing, mosterd en knoflook bij elkaar toe in een kom en meng goed door elkaar. Voeg peper en zout toe voor de smaak.

Stap4

Besprenkel de beenham met het sausje en steek de takjes rozemarijn in de inkepingen.

Stap5

Zet de beenham voor ongeveer 45 minuten in de oven en smeer regelmatig in met het sausje.


Recept type: , Ingredienten: , , , ,
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • kalkoen salade

  • Spruitjes

  • Knoflook Fried Chicken Brown Rice

  • Toast met heerlijke romige eieren

  • Varkenshaas bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */