Bami maken

  • Opbrengst: 4
  • Bereidingstijd: 0M
  • Kook tijd: 0M
  • Klaar in: 20M

Bami is een van origine Chinees gerecht. Echter wordt het al jarenlang in Nederland gegeten en hebben wij Nederlanders er onze eigen draai aan gegeven. Ondertussen is de bami die wij eten best wel anders dan hetgeen wordt geserveerd in China. Maar lekker is ie zeker! En bami maken hoeft echt niet moeilijk te zijn.

Hier dus een recept voor dit gerecht, maar wel op  de Hollandse manier. Dit recept is met alles erop en eraan, gebakken ei, plakjes ham en pinda’s. Echt heerlijk. Een echte caloriebom, maar toch ook met veel voedingsstoffen.

Bovendien is deze variant erg gemakkelijk om te maken. In slechts 20 minuten heb je een volledige maaltijd op tafel getoverd. Er zit alles in, genoeg groente, koolhydraten en vlees! Dus begin direct met ons zelf bami maken recept.

Ingredienten

  • 400 gram mie
  • 900 gram bamigroente
  • 4 eieren
  • Atjar
  • Sojasaus
  • Plakjes ham
  • Pinda's

Methode

Stap1

Verkruimel de mie en kook deze in een pan met gezouten water. Kook hierin de mie in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap2

Bak ondertussen in een wok met olijfolie 2 teentjes knoflook gaar. Als dit is gebeurd voeg je de bamigroente, de ham en de pinda's erbij. Dit geheel roerbak je ongeveer 5 minuten lang. Als het goed is is de groente nu redelijk geslonken.

Stap3

Bak in een koekenpan vervolgens de eieren zodat het spiegeleieren worden. Breng deze eieren om smaak met peper en zout.

Stap4

Breng het groentemengsel op smaak met sojasaus. Voeg hierbij de mie totdat alles goed door elkaar is gehusseld. Als dit klaar is serveer je de bami met het gebakken ei en wat atjar.


Recept type: Ingredienten: , , , , , ,
Gemiddelde beoordeling

(4 / 5)

4 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Grootmoeders appeltaart

  • pizzadeeg

    Pizzadeeg recept Jamie Oliver

  • Donuts maken

  • Hollandaise saus

    Hollandaise saus

  • Aardappelgratin met emmentaler

    Aardappelgratin met emmentaler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */