Loader

Asperges bereiden

2016-09-19
 • Yield: NVT
 • Porties: NVT
 • Gereed In: 22m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
 • Zelf patat maken

  Zelf patat maken

 • salade met kalkoen

  kalkoen salade

 • brusselse spruiten

  Spruitjes

 • donkere rijst

  Knoflook Fried Chicken Brown Rice

 • geroosterd brood ei

  Toast met heerlijke romige eieren

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Asperges, ook wel het witte goud genoemd, ze zijn om te smullen. Ze staan regelmatig op het menu bij verschillende restaurants en dat is begrijpelijk. Het aspergeseizoen duurt maar 2 maanden en loopt van ongeveer april tot juni. Op dat moment kan je de lekkerste asperges uit Nederland eten. Je kunt asperges ook gemakkelijk zelf maken. Dit is niet moeilijk, maar vereist wel enige kennis. In dit recept wordt in stappen uitgelegd hoe je asperges het beste kan koken. Ook tips wat betreft asperges worden nog gegeven.

Ingredients

 • Asperges

Methode

Stap 1

Als je asperges gaat kopen, is het belangrijk om de juiste uit te zoeken. Gelukkig zijn er tips om een goede asperge te ontdekken. Zo moeten ze er vers en stevig uitzien. Als ze slap zijn of erg uitgedroogd lijken, is het niet de moeite waard om ze te kopen. Je kunt asperges kopen bij verschillende groenteboeren, maar ook in sommige grote supermarkten zijn ze te vinden. Uiteraard moet je goed kijken hoe de prijzen zijn. Asperges zijn niet goedkoop, dus als je ergens goedkope asperges vindt, is er waarschijnlijk iets niet goed aan.

Stap 2

Vervolgens moet je de asperges gaan schillen. Dit doe je met een dunschiller, zodat je niet te veel schilt. Je moet schillen vanaf de kop tot het uiteinde. Als je asperges niet op de juiste manier schilt, krijg je bij het koken en eten last van draden. Het is dus belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Kijk eens naar filmpjes op internet over hoe je dit het beste kan doen.

Stap 3

Het is belangrijk dat de asperges plat in de pan kunnen liggen. Daarom kan een aspergepan goed zijn om te komen, in het geval dat je geen pan hebt waar de asperges plat in kunnen. Je moet vervolgens koud water toevoegen zodat de asperges net onder water liggen. Voeg ook wat zout toe. Daarna leg je een theedoek op de asperges en hun water en druk je dit wat aan. De asperges moeten goed afgedekt zijn. Dan kun je het vuur aan zetten en kunnen de asperges aan de kook worden gebracht.

Als het kookt, moet je het vuur laag zetten en nog ongeveer 5 tot 8 minuten later doorkoken. Als je dunne asperges hebt, volstaat 5 minuten, anders 8 minuten. Je kunt voelen of de asperges gaar zijn door even met een vork in de asperges te prikken. Als de asperge kan buigen, dan is het goed. Je kunt de asperges dan afgieten en dan kun je ze eten.

Asperges koken Tips

Het is lekker om een saus te serveren bij de asperges. Dit kan een botersaus of dillesaus zijn, afhankelijk van je smaak en wat je gaat eten bij de asperges. Mensen eten asperges vaak met hamrolletjes, maar in principe kan je alles serveren bij asperges. Dit komt omdat ze een hele specifieke smaak hebben die in principe met alles lekker is. Afhankelijk van je smaak kan je aardappeltjes, rijst of pasta bij de asperges maken. Er zijn ook genoeg recepten te vinden met asperges als onderdeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.