Loader

Aardappelsoep recept

2015-04-22
  • Porties: 4
  • Gereed In: 30m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Pannenkoek Recept

  • Stoofperen Recept

  • Boerenkool Recept

  • Recept Rode Kool

  • Kabeljauw bakken

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Vaak worden aardappels gewoon gekookt en als bijgerecht bij een maaltijd geserveerd. Echter kun je natuurlijk ook wat anders doen met een van de meeste gegeten groente in Nederland! Maak gebruik van ons aardappelsoep recept om de lekkerste soep te maken.

Dit recept geeft namelijk weer hoe je een lekkere aardappelsoep kunt maken. Aardappelsoep is niet heel erg bekend in Nederland. Maar als aardappelsoep op de juiste manier wordt klaargemaakt, met het juiste recept, kan het heel erg lekker zijn!

Aardappelsoep recept, wat is handig?

Wat handig is aan soep is dat je voor een grote groep kunt koken, zonder al te veel moeite. Mede hierom raad ik aan om een keer dit recept te maken als er een aantal vrienden of familie van je komt eten. Het enige wat je nodig hebt, is een pan die groot genoeg is, en je kunt voor de grootste groepen deze aardappelsoep maken!

Ingredients

  • 4 kruimige aardappels
  • 3 tenen knoflook.
  • 30 gram verse peterselie
  • 1 liter kipbouillon
  • 6 tomaten

Methode

Stap 1

Snij de knoflook, tomaten en peterselie in kleine stukjes. Schil vervolgens de aardappels en snijd ze in blokjes.

Stap 2

Bak de knoflook met wat olie in een braadpan. Als de knoflook goudbruin is voeg je de kippenbouillon toe samen met de aardappels. Breng dit aan de kook en laat de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar koken.

Stap 3

Als de aardappels gaar zijn kun je beginnen met de soep pureren met bijvoorbeeld een staafmixer. Als de soep 1 glad geheel is is de soep in principe klaar. Het enige wat je nog moet doen is de soep op smaak brengen met peper en zout.

Stap 4

Voeg als laatste de peterselie toe aan de soep. Eet smakelijk!

Gerechten: , Ingrediënten: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *