Marokkaanse recepten

Een sprookjesachtige en heerlijke keuken. Op die manier is de Marokkaanse keuken het beste te omschrijven. De Marokkaanse gerechten staan bekend om hun diversiteit, om hun geur en om hun voortreffelijke smaak. De recepten uit de Marokkaanse keuken kennen een lange historie. Dit is al terug te vinden de Berberse gastronomie. Tegenwoordig bestaan de Marokkaanse recepten uit invloeden van de Berberse, de Marokkaanse en de Moorse gastronomie.

Doordat de keuken worden beïnvloed door verschillende stijlen – Berbers, Marokkaans en Moors – is er zeer veel diversiteit in de verschillende gerechten. Binnen de Marokkaanse keuken speelt niet alleen de smaak een grote rol. Ook de presentatie van de gerechten zijn formidabel bij de gerechten. Onze opties zijn hier ook op afgestemd. Daarnaast zijn de Marokkaanse recepten afgestemd op het grote aantal mensen dat vaak komt eten. De cultuur is zeer gastvrij. Het gebeurt daarom regelmatig dat hele families met elkaar gaan eten.

De typische Marokkaanse gerechten zijn onder andere:

  • Couscous;
  • Tajine;
  • Harira soep;
  • Pastilla kip;

Bovenstaande gerechten worden compleet bereid volgens de traditionele werkwijze. Deze Marokkaanse recepten worden van generatie op generatie doorgegeven binnen een Marokkaanse gemeenschap.

Couscous salade feta

Gemiddelde beoordeling: (0 / 5)

Couscous salade feta, het klinkt al gewoon lekker toch? Ook maak je het nog eens ...

Lees meer

Pastilla kip

Recept type: Keuken:
Gemiddelde beoordeling: (4 / 5)

Een van de speerpunten van de Marokkaanse keuken is de Pastilla Kip. Dit gerecht is ...

Lees meer

Harira soep

Recept type: Keuken:
Gemiddelde beoordeling: (0 / 5)

De Ramadan is een belangrijke periode in het jaar voor veel Marokkanen. Pas als de ...

Lees meer
/* */