Pompoen cheese cake

  • Porties: 8 - 10
  • Bereidingstijd: 30M
  • Kook tijd: 40M
  • Klaar in: 1:15 h

Pompoen is lekker en het is seizoensgebonden. Ook geeft het een verzadigd gevoel en is lekker bij de bagels, bier en koffie. Pompoenpitten hebben ongeveer 1,7 gram voedingsvezel per ons. Terwijl gepureerde pompoen slechts 50 calorieën per kop heeft en 3 gram vezels. Een kopje blokjes pompoen bevat bijna twee keer de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A. Deze vitamine is goed voor de visie, vooral bij weinig licht. Pompoenpitten olie is vol met fyto-oestrogenen. Onderzoek toont aan dat het gunstig is voor het voorkomen van hypertensie.

Deze cheesecake is een geweldig alternatief voor pompoentaart, vooral voor degenen die echte cheesecake fans zijn.

Ingredienten

  • 2 pakken roomkaas
  • 1/2 kopje witte suiker
  • 1/2 kop bevroren slagroom topping
  • Graham crackers
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat
  • 1 snufje gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 1/2 kopje pompoenpuree
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel

Methode

Stap1

Verwarm de oven voor op 325 graden F (165 graden C).

Stap2

Mix roomkaas, suiker en vanille in een grote kom, tot dat het glad is.

Stap3

Meng de eieren een voor een.nen.

Stap4

Verwijder 1 kop van het beslag en verspreid deze op de korst.

Stap5

Voeg pompoen, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat toe aan de resterende beslag en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.

Stap6

Verspreid zorgvuldig het beslag over de korst.

Stap7

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 35 tot 40 minuten, of tot het centrum bijna gaar is.

Stap8

Laat afkoelen en zet het daarna in de koelkast gedurende 3 uur of een nacht lang.

Stap9

Dek af met slagroom topping


Ingredienten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */