Pecan noten Cake

  • Porties: 12
  • Bereidingstijd: 25M
  • Kook tijd: 60M
  • Klaar in: 2:000 h

Dat pecannoten goed zijn voor je wisten we natuurlijk al. Pecannoten zijn uit Noord-Amerika. De eerste gecultiveerde pecan bomen werden geplant in de late jaren 1600 tot begin 1700 honderden in het noorden van Mexico. De eerste Amerikaanse aanplant waren op Long Island, New York. Pecannoten zijn uitgestorven in Europa ongeveer twee miljoen jaar geleden. Ongeveer 1.000 pecan rassen bestaan, velen van hen vernoemd naar Indiaanse stammen.

Pecannoten zijn ook rijk aan antioxidanten. Sterker nog, uit onderzoek van de USDA blijkt dat pecannoten de meest antioxidant-rijke boomnoot is en het behoort tot de top 15 voedingsmiddelen met de hoogste niveaus van anti-oxidanten. Daarom is een Pecan noren taart zeker wel de moeite waard. Dit is de meest fantastische pecan taart. Als je eenmaal begint met eten kun je niet stoppen, zo lekker is deze taart”

Ingredienten

  • 1/2 kopjes bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels witte suiker
  • 1/2 kopje boter
  • 4 eetlepels ijswater
  • 3 eieren
  • 3/4 kop lichte glucosestroop
  • 2 eetlepels donkere glucosestroop
  • 3/4 kop licht bruine suiker
  • 3 eetlepels boter
  • 1 snufje zouthelften v
  • 1/2 kop pecannoten fijn gemalen
  • 1 kopje pecannoten, in vieren
  • 1 kopje pecan noten gesneden

Methode

Stap1

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C).

Stap2

Om de Korst te maken: In een middelgrote kom, combineer bloem, zout en witte suiker. Snijd de boter in bloemmengsel en mix totdat het lijkt op grove kruimels. Strooi geleidelijk het water over het droge mengsel al roerend tot het deeg samen komt om een ​​bal te vormen.

Stap3

Op een met bloem bestoven oppervlak rol de deeg bal plat met de deegroller. Uitrollen in een cirkel die een paar centimeter groter is dan de taartvorm. Plaats taartbodem in de schaal en in de koelkast totdat taartvulling is voltooid.

Stap4

Vulling: In een middelgrote kom meng eieren, licht en donker glucose stroop, bruine suiker, boter, zout en fijngemalen pecannoten. Verspreid de pecannoten die in 4 zijn gedeeld aan de onderkant van gekoelde taart korst. Giet siroop mengsel over de top van pecannoten, en regel de pecannoothelften bovenop de taart.

Stap5

Bak in een voorverwarmde 350 graden F (175 graden C) oven gedurende één uur.

Stap6

Laat afkoelen gedurende een uur voor het opdienen.


Ingredienten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */