Loader

MeMe’s Pasta Fagioli

2016-11-07
  • Porties: 6
  • Voorbereidingstijd: 15m
  • Kook Tijd: 50m
  • Gereed In: 1:15 h
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Cannelini Bonen zijn algemeen bekend als witte bonen. De bleke crème witte bonen zijn afkomstig van een gemeenschappelijke voorouder boon die is ontstaan ​​in Peru. De hedendaagse versie is beschikbaar in blik, waardoor ze hun voedingswaarde behouden. Cannellinibonen zijn geliefd in vele culturen over de hele wereld. Cannellini bonen zijn een van de meest goedkope eiwitrijke bronnen beschikbaar in blik. Het eiwitgehalte in deze bonen is vergelijkbaar met het zuivel- en vleesproducten. Een half kopje geeft je 8 gram eiwit. In combinatie met andere groenten, is het een opslagplaats van voedingsstoffen. Onderzoekers hebben ontdekt dat diabetes patienten die meer vezels consumeren in staat zijn om hun cholesterolgehalte te controleren. Witte cannellini bonen kunnen daarbij helpen met hun vezelrijk bestanddeel.

Witte Cannelini Bonen gecombineerd met ditalini pasta en groenten is een heerlijk gerecht, afgemaakt met magere gehakt en kruiden gestoofd in groentesap en kippenbouillon wordt een overheelijk gezond soepje. Het is als een Italiaanse chili con carne.

Ingredients

  • 1 blik uitgelekte cannellinibonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1 dun stukje ui, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 (32 ounce) fles tomaat
  • 1 blik kippenbouillon
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 1/2 kopjes ditalini pasta
  • 1/2 pond gehakt

Methode

Stap 1

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een grote pan op matig hoog vuur; saute wortel, selderij en ui tot ze zacht zijn, 5 tot 10 minuten.

Stap 3

Voeg knoflook toe en bak tot het knapperig is, 1 tot 2 minuten.

Stap 4

Roer Tomatensap, kippenbouillon, peterselie, basilicum, oregano en zwarte peper in groentemengsel en breng aan de kook.

Stap 5

Zet het vuur lager en kook soep gedurende 20 minuten. Schep ongeveer 1/3 kopje pasta in elkaar serveerschaal; pollepel soep over pasta.

Stap 6

Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en voeg ditalini pasta in het kokende water toe. Af en toe roeren, tot ze gaar zijn. Laat ze nadien uitlekken.

Stap 7

Roer cannellini bonen en gehakt in de soep

Stap 8

Kook de soep even door.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *