Broccoli steak
2016-11-23- Keuken: Chinese recepten
- Gerecht: Bijgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 15m
- Kook Tijd: 15m
- Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Broccoli behoort tot de kruisbloemige groenten familie, die boerenkool, bloemkool, spruitjes, paksoi, kool, boerenkool, koolraap en rapen omvat. Deze voeding krachtpatsers bieden tal van voedingsstoffen voor weinig calorieën. Als je probeert om gezonder te eten, moet kruisbloemige groenten zoals broccoli aan de top zijn van je boodschappenlijstje.
Slechte vitamine K inname is verbonden met een verhoogd risico op botbreuken. Slechts een kopje gehakte broccoli biedt 92 microgram vitamine K, meer dan 100% van je dagelijkse behoefte. Consumeren een voldoende hoeveelheid vitamine K per dag, verbetert de gezondheid van het bot door het verbeteren van calciumabsorptie en verminderd urinaire excretie van calcium. Broccoli draagt ook bij aan je dagelijkse behoefte calcium, het verstrekt 43 milligram in een kopje. De antioxidant vitamine C, kan helpen tegen de schade op de huid die veroorzaakt wordt door de zon en milieuvervuiling. Rimpels verminderen en de algehele huidtextuur verbeterd. Veel mensen denken dat citrusvruchten eten veel vitamine C bevatten, maar wist je dat broccoli slechts 81 milligram in eén beker biedt.
Het eten van voedingsmiddelen met een natuurlijke vezel zoals broccoli kan constipatie voorkomen en handhaaft een gezonde spijsverteringskanaal. Tevens vermindert het risico op darmkanker.
Ingredients
- 1/3 kopje oestersaus
- 2 theelepels Aziatische (geroosterd) sesamolie
- 1/3 kopje sherry
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel witte suiker
- 1 theelepel maïzena
- 1 pond broccoli, snijd ze in roosjes
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 1 dun plakje verse gemberwortel
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 3/4 pond beef kogelbiefstuk, gesneden in reepjes
Methode
Stap 1
Klop de oestersaus, sesamolie, sherry, sojasaus, suiker en maïzena in een kom en roer tot de suiker is opgelost.
Stap 2
Leg de biefstuk stukken in een ondiepe kom, giet de oestersaus mengsel over het vlees, roer goed, en marineer gedurende tenminste 30 minuten in de koelkast.
Stap 3
Verhit plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur en roer de gember en knoflook.
Stap 4
Laat ze sissen in de hete olie gedurende 1 minuut
Stap 5
Roer de broccoli en roer in de hete olie tot het helder groen en bijna gaar is.
Stap 6
Verwijder de broccoli uit de wok, en zet apart.
Stap 7
Giet een beetje meer olie in de wok, en roer en meng het vlees met de marinade tot de saus een glazuur vormt op het vlees, en tot het vlees niet meer roze is.
Stap 8
Breng de gekookte broccoli in de wok en roer tot het vlees en broccoli verwarmd is tot ongeveer 3 minuten.