Indonesische recepten

Eén van de meest toonaangevende keukens ter wereld is de Indonesische keuken. De Indonesische recepten staan bekend om het gebruik van zeer verschillende soorten ingrediënten. Hoe dit komt? Indonesië heeft een zeer gunstige positie; het ligt namelijk tussen de handelsroutes van het Midden Oosten en Azië in. Hierdoor is Indonesië in contact gekomen met veel verschillende ingrediënten en dat uit zich ook in de Indonesische recepten.

Een belangrijk kenmerk van de Indonesische recepten is dat de gerechten erg pittig en heet zijn. Dit komt doordat er pittige kruiden gebruikt worden. Bij alle Indonesische gerechten kunt u dus zelf bepalen hoe pittig u het gerecht maakt. Dat is een voordeel van het zelf koken van Indonesische gerechten.

In de meeste gevallen worden de Indonesische gerechten samen met witte rijst gegeten. Als u een Indonesisch gerecht gaat koken, is het dus ook altijd handig om een grote pan met witte rijst klaar te maken. Op die manier kunt u de Indonesische keuken optimaal ervaren.

Nasi goreng Recept

Gemiddelde beoordeling: (2 / 5)

Bij uitstek het bekendste Indonesische gerecht; nasi goreng. Dit komt doordat het ook in veel ...

Lees meer

Rendang recept

Recept type: Keuken:
Gemiddelde beoordeling: (2 / 5)

In 2011 voerde het CNN een onderzoek uit onder 35.000 mensen. De vraag was: wat ...

Lees meer
/* */