Loader

Smullen met Sinterklaas

Door : | 0 Berichten | On : 5 juli 2017 | Categorie : magazine

pepernoten

Zodra november weer aanbreekt komt de gezelligste tijd van het jaar weer in zicht. De dagen begin al weer kort te worden en de nachten steeds langer. De huizen worden gezellig gemaakt en we zien uit naar de komende feestmaand, december. Een maand waarin traditioneel veel in de keuken wordt gestaan en waar getracht wordt iets lekkers te maken voor vrienden of familie. Doorgaans krijgt kerst veel aandacht want iedereen doet dan zijn best een kerstdiner met meerdere gangen op tafel te krijgen. En het is best populair, kokkerellen met kerst, want elk jaar weer worden de verkooprecords in supermarkten gebroken. Maar ook voor Sinterklaas valt er genoeg te ondernemen in de keuken.

Lekkers maakt pakjesavond nog leuker

Ook voor het Sinterklaasfeest wordt ijverig getoverd met potten en pannen in de keuken. De gerechten die met Sinterklaas gemaakt worden zijn doorgaans zoet van aard en worden meer genuttigd als tussendoortje dan als gerecht tijdens een maaltijd. We kennen natuurlijk allemaal de kruid- en pepernoten maar er zijn zoveel meer heerlijke sinterklaasrecepten. De meeste zijn al oud en velen weten niet eens het bestaan er van, en dat is jammer. Daarom is het goed dat er tegenwoordig websites zijn waar informatie is te vinden over Sinterklaasrecepten van vroeger. Sinterklaasfan.nl is zo’n site waar naast ontzettend veel informatie over ander Sinterklaas gerelateerde zaken ook veel (oude) lekkere Sinterklaasrecepten te vinden zijn. De meeste zijn makkelijk te maken, een opleiding voor chef-kok hoef je dus niet gedaan te hebben.

Sinterklaasrecepten om zelf te maken

Veel recepten zijn ook samen met kinderen te maken en wat is nu leuker om voor het heerlijk avondje wat speciale lekkernijen samen met de kids te maken. Een eigen oven is eigen wel noodzakelijk om de meeste recepten te kunnen maken. Speculaas, banketletters en kruidnoten moeten allemaal gebakken worden. Zelf pepernoten maken is vaak het populairst onder de kinderen maar ook een oud recepten als marsepein of borstplaat maken is leuk om te doen en vaak populair bij de oma’s Maar wat te denken van modernere recepten als pepernotenijs of een heuse Sinterklaastaart? Het ijs wordt vaak gebruikt als afsluiter van het avondeten op 5 december en de taart is natuurlijk bij uitstek geschikt om op pakjesavond zelf genuttigd te worden, want op een verjaardagsfeest hoort natuurlijk taart te worden gegeten.

Kijk voor meer inspiratie en lekkere Sinterklaasrecepten op Sinterklaasfan.nl en kom alvast helemaal in stemming voor het heerlijk avondje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.