Romige mais soep

  • Porties: 8
  • Bereidingstijd: 5M
  • Kook tijd: 20M
  • Klaar in: 45M

De gezondheidsvoordelen van maïs zijn onder andere het onder controle houden van diabetes, het voorkomen van hartkwalen, het verlagen van hoge bloeddruk en het voorkomen van neurale buisdefecten bij de geboorte. Maïs is één van de meest populaire granen in de wereld en vormt het hoofdvoedsel in veel landen, waaronder de Verenigde Staten en veel Afrikaanse landen.

De pitten van maïs hebben de meerderheid van de voedingsstoffen, en zijn de meest gebruikte delen van de groente. De kernels komen in meerdere kleuren, afhankelijk van waar de maïs wordt geteeld en welke soort of ras het is. Een andere genetische variant, genaamd suikermaïs, heeft meer suiker en minder zetmeel. Mais levert niet alleen de nodige calorieën voor een gezonde dagelijkse stofwisseling, maar is ook een rijke bron van vitamine A, vitamine B, vitamine E en veel mineralen. De hoge vezelgehalte zorgt ervoor dat het een belangrijke rol speelt bij de preventie van digestieve aandoeningen zoals constipatie en aambeien en colorectale kanker. De antioxidanten in maïs fungeren als anti-carcinogene agentia en voorkomen Alzheimer.

De combinatie Mais en garnalen in een heerlijke soep, zoale in dit gerecht is niet alleen extra lekker, maar ook verassend. Probeer het eens en proef zelf de heerlijke combinatie.

Ingredienten

  • 1 pond middelgrote garnalen - gepeld en schoongemaakt
  •   1 ui, gesnipperd 1/4 kop margarine 1 (10,75 ounce) kan gecondenseerde room van kippensoep 1 (10,75 ounce) kunnen vetarme crème van selderij soep 1 (16 ounce) pakket bevroren maïskorrels 1 (14,5 ounce) kan kippenbouillon 1 kopje magere melk
  • 1 snufje gedroogde rozemarijn
  • 1 snufje gedroogde tijm
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat zout en peper naar smaak
  • 1 blik kippenbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 (16 ounce) pak bevroren maïskorrels
  • 1/4 kop margarine
  • 1blik gecondenseerde room van kippensoep
  • 1 blik vetarme crème van selderij soep

Methode

Stap1

In een grote pan op matig hoog vuur, bak de garnalen en de uien in de boter of margarine voor ongeveer 5 minuten, of tot de uien zacht zijn.

Stap2

Voeg de room van kippensoep, crème van selderij soep, maïs, bouillon, melk, rozemarijn, tijm, nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe.

Stap3

Zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.

Stap4

Serveer met stokbrood.


Ingredienten:
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen beoordeel dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */