Pesto Kip Penne Ovenschotel
2016-11-28- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 20m
- Kook Tijd: 25m
- Gereed In: 45m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Pesto, wordt gemaakt met Basilicum, indien mogelijk, kies verse basilicum over de gedroogde vorm van het kruid want het is superieur in smaak. De bladeren van verse basilicum moeten levendige en diep groen van kleur zijn. Zij moeten vrij zijn van vlekken of vergelen. Gedroogde kruiden en specerijen zoals basilicum zijn overal verkrijgbaar in de supermarkt, de lokale kruiden winkels in de omgeving hebben hem vast wel. Vaak zijn deze winkels voorzien van een uitgebreide selectie van gedroogde kruiden en specerijen die van superieure kwaliteit en versheid zijn, in vergelijking met die worden aangeboden in de reguliere markten. Net als bij andere gedroogde kruiden, merk je bij de aankoop van gedroogde basilicum, dat de biologisch geteelde basilicum het beste is, omdat dit niet is bestraald. Ook zal het geen andere mogelijke schadelijke effecten geven, het bestralen van basilicum kan leiden tot een aanzienlijke daling van de vitamine C en carotenoïden.
Verse basilicum moet worden bewaard in de koelkast verpakt in een vochtige papieren handdoek. Het kan ook worden ingevroren, geheel of gehakt in luchtdichte verpakkingen. Als alternatief kan je de basilicum in ijsbakjes bedekt met water of voorraad toevoegen bij het bereiden van soepen en stoofschotels. Gedroogde basilicum moet in een goed afgesloten glazen fles worden bewaard in een koele, donkere en droge plaats, waar het fris gehouden kan worden voor ongeveer zes maanden.
Ingredients
- 1 1/2 kopjes melk
- 1 potje pesto saus
- 1/2 kop gekruide broodkruimels
- 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 pak penne pasta
- 6 kopjes in blokjes gesneden gekookte kip
- 4 kopjes geraspte Italiaanse kaas mix
- 3 kopjes verse baby spinazie
- 1 blik geplette tomaten
- 1 jar Alfredo saus
Methode
Stap 1
Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C). Vet een 9x13-inch ovenschaal in.
Stap 2
Combineer de broodkruimels, Parmezaanse kaas en olijfolie in een kleine kom tot gelijkmatig bevochtigd en zet opzij.
Stap 3
Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur.
Stap 4
Zodra het water kookt, roer er de penne erdoor.
Stap 5
Kook de pasta, tot de pasta gaar is en laat het uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
Stap 6
Ondertussen, mix de kip in een kom met de Italiaanse kaas mix, spinazie, tomaten, Alfredo saus, pesto saus, en melk.
Stap 7
Roer de pasta en schep in de voorbereide ovenschaal en bedek met broodkruimel mengsel.
Stap 8
Bak in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is 40 tot 45 minuten.