Gebakken Brusselse spruiten
2016-09-07- Keuken: Belgische recepten
- Gerecht: Hoofdgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Beginner
- Yield: -
- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 15m
- Kook Tijd: 20m
- Gereed In: 35m
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
3 Aantal Beoordelingen
Er zijn veel mensen die spruiten niet kunnen waarderen. Met deze manier geef jij een totaal nieuwe smaak aan de Brusselse spruiten. Zelfs mensen die spruiten niet uit kunnen staan, zullen dit recept toch nog wel kunnen waarderen.
Hieronder heb ik mijn favoriete spruiten recept beschreven:
Ingredients
- 6 plakjes bacon
- Halve ui (blokjes)
- 400 gram spruitjes
- Twee eetlepels suiker (na smaak)
- Zout & peper (na smaak)
Methode
Stap 1
Verwarm een grote koekenpan en plaats hier de plakjes bacon in op middelhoog vuur. Af en toe draaien tot het een bruin kleurtje krijgt. (ongeveer 10 minuten) Vervolgens laat je de plakjes uitlekken op keukenpapier.
Stap 2
Bak het uitje in het vet van het bacon voor ongeveer 5 minuten. Voeg de spruitjes toe en meng ze door het bacon vet. Bak en roer tot dat de spruitjes gaar zijn. (weer ongeveer 5 minuten) Voeg de suiker, peper, zout en bacon toe.
Stap 3
Eetsmakelijk, geniet van dit heerlijke gerecht met Brusselse spruiten.
Tips voor het Brusselse spruiten recept
- Bak wat krieltjes bij dit recept om een complete maaltijd op tafel te zetten.
- Koop verse Brusselse spruiten, de smaak zou veel voller zijn dan diepvries spruiten