Israelische recepten

De Israëlische keuken is een keuken voor verrassingen. Zo worden veel hartige dingen bijvoorbeeld gecombineerd met fruit, dus zoetigheid. Dit zou je in de Nederlandse keuken niet zo snel doen en daarom is het leuk om eens te gaan kijken naar Israëlische recepten. Je kent misschien wel hummus, falafel en tahina, maar er zijn nog meer dingen die de keuken biedt. Ze werken in elk geval veel met olijven, olijfolie, vis en zuivel. Daarnaast groeien er veel soorten fruit in Israël, waardoor er ook veel gewerkt wordt met citrusvruchten en granaatappels. Hier zullen zij niet zo snel gerechten mee maken.

Als het gaat om vlees zitten de inwoners vast aan een aantal regels die te maken hebben met koosjer eten. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld wel vlees mag eten, maar alleen als het dier gespleten hoeven heeft. Je mag dus wel rundvlees eten, maar varkensvlees niet. Vis mag je ook eten, maar alleen als het schubben of vinnen heeft. Daarom mag je wel zalm eten, maar geen paling. Als het gaat om vogels mag bijna alles, maar een ooievaar of zwaan mag je niet eten. Insecten mag je ook niet eten, evenals schaaldieren. Ook moeten de dieren die je eet ritueel geslacht worden. De Israëlische keuken heeft dus nog iets om rekening mee te houden, maar die dingen die vervolgens gemaakt worden met wat wel mag zijn ontzettend lekker en het is dus leuk om eens iets van een Israëlisch recept te koken.

Hummus maken

Gemiddelde beoordeling: (0 / 5)

Een lekker en gezond smeersel voor op brood of op een toastje is hummus. Hummus ...

Lees meer
/* */