Citroentaart

Door : | 0 reacties | On : | Categorie : magazine


Een heerlijk frisse citroentaart, leuk om met pasen op tafel te zetten. Zonder toegevoegde suikers, op wat poedersuiker na, dus het is een stuk gezonder dan de reguliere taarten die vol met extra suiker zitten. Zorg er wel voor dat je de taart lang genoeg laat opstijven in de koelkast, anders zakt deze in elkaar. Lees snel verder voor de ingrediënten en de bereidingen. Kijk voor meer gezonde taarten of andere gezonde recepten op gezonde-recepten.nl

Ingrediënten

  • 300g gemberkoekjes (granenkoeken met een beetje gemberpoeder werkt ook)
  • 100g boter
  • Sap van 1 citroen
  • Geraspte schil van 2 citroenen en het sap van 1 citroen
  • 300ml slagroom
  • Een blikje gecondenseerd melk
  • Frambozen en frambooscompote om mee op te dienen
  • Poedersuiker om te versieren
  • 3 gelatine blaadjes

Alternatieven:

  • Granenkoeken met een beetje gemberpoeder om de gemberkoekjes te vervangen
  • Cottage cheese in plaats van room. Dit doet het meer op cheesecake lijken.

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de koekjes. Smelt boter in een pan en meng het geheel. Plaats in de taartvorm die je wil gebruiken, druk met de achterkant van een lepel op de bodem om het gelijk te maken.
  2. Leg de geraspte citroenschil en het sap in een kom. Week de gelatine in koud water zodat het zachter wordt. Doe de zachte gelatine in een klein beetje water in steelpannetje en roer tot het is opgelost voeg dit dadelijk bij de slagroom.
  3. Klopt de room stijf en voeg de opgeklopte room (of cottage cheese) en gecondenseerd melk toe. Blijf goed roeren om te zorgen dat er geen klontjes achter blijven, maar roer ook zeker niet te hard. 4. Giet dit vervolgens over je taartbodem. Tijd om je taart in de koelkast te stoppen. Na enkele uren zou het stevig genoeg moeten zijn om te kunnen eten.
  4. Versier of serveer met verse frambozen en/of frambooscompote. Dit zorgt voor een lekkere zoetheid bij de frisse citroensmaak.

Geen zorgen maken als het na een paar uur nog niet helemaal klaar is, soms heeft het wat meer tijd nodig, wacht het een nachtje af. De taart kan enkele dagen bewaard blijven, zo lang het koel wordt bewaard. Uit eigen ervaring smaakt het soms zelfs beter na een dag of twee!

Een andere mogelijkheid is om kleine taartjes te maken in plaats van 1 grote taart. Serveer met een framboos of ander fruit om populariteit bij je gasten te garanderen.


Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */