Loader

Wat is een Airfryer en hoe werkt het?

Door : | 0 Berichten | On : 12 september 2016 | Categorie : magazine

patat airfryer

Een Airfryer is een apparaat voor in de keuken waarbij je als het ware op een gezonde manier kan frituren. Zo kun je er frietjes, aardappelen, kip, vlees en snacks in bereiden. Ook kun je bijvoorbeeld muffins er in maken. Groenten die je normaal niet stoomt of kookt kun je er ook in stoppen, zoals courgette, mais en paprika. Je kunt ook dingen laten ontdooien in een Airfryer, zodat je sneller kan gaan koken. Dit is vooral het geval met dingen die je normaal in de oven zou doen om te laten ontdooien.

Hoe werkt het?

Hoe werkt zo’n Airfryer dan? Het is in principe een vervanging voor een frituurpan. In plaats van frituren in vet, frituur je in hete lucht. Hierdoor is het gezonder en heb je bijvoorbeeld ook geen frituurvet nodig. Het is verder allemaal hetzelfde als een frituurpan, maar er is discussie over of het dezelfde smaak is als bij een frituurpan. De ene dingen komen er wel goed uit, andere minder. Het is dus persoonlijk of je van de smaak houdt. Het is immers geen echte frituurpan en als je van die smaak houdt, is het misschien minder lekker om met een Airfryer te gaan werken.

Wat voor functies heeft de Airfryer?

Wel is het zo dat de Airfryer tot 80% minder vet aan het eten geeft dan een frituurpan. Dit is een zeer groot voordeel en de Airfryer heeft op dit punt een groot voordeel ten opzichte van andere wijzen van frituren. Omdat de Airfryer ook in staat is om te grillen, is het gemakkelijk om hele maaltijden te maken in de Airfryer. Zelfs bakken kan in de Airfryer. Zo kun je crème brulee heel gemakkelijk maken in een Airfryer, wat zeer handig is, omdat je anders een apparaat aan moet schaffen om dit te kunnen maken.

Zelfs appeltaart kan je er in maken. Op deze manier vervangt het zelfs de traditionele oven. Als laatste functie heeft de Airfryer de mogelijkheid om te roosteren. Zo kan je spare ribs of ander vlees roosteren in de Airfryer en heb je bijna dezelfde smaak als in een restaurant. Zo vervangt het ook nog eens de grillpan.

Rapid-Air technologie

Een Airfryer werkt met een Rapid-Air technologie. Dit houdt in dat lucht warm wordt en naar boven gaat, waar het voedsel te vinden is. Hierdoor worden bijvoorbeeld frietjes van de buitenkant net zo krokant als anders, maar van binnen blijven ze lekker zacht. Dit geldt ook voor vlees: de buitenkant wordt wat harder, maar de binnenkant blijft mals. En omdat je geen gebruik maakt van olie of boter, is het ontzettend gezond. De smaak blijft bijna hetzelfde, maar toch is het gezonder. En dat is wel erg prettig.

De Rapid-Air technologie laat de hete lucht bijna constant rondstromen. Hierdoor blijft de temperatuur constant en wordt alles op dezelfde wijze warm en kan bijvoorbeeld vlees op alle plekken tegelijkertijd braden. Ander bijkomend voordeel is dat het geen stank geeft, je bent immers niet bezig met frituurvet en daarom kan je de Airfryer gewoon prima binnenshuis gebruiken.

Voordelen van de Airfryer

Ander voordeel is dat je de onderdelen van de Airfryer uit elkaar kan halen en vervolgens kan je deze allemaal in de vaatwasser stoppen. Zo kan je de Airfryer goed schoonhouden en ook lang gebruiken. Dat is wel prettig als je zo’n investering doet. Als je een Airfryer hebt, dan krijg je via Philips steun. Zo staan er op hun website verschillende dingen. Ten eerste heb je het algemene gedeelte, The Philips Chef. Dit is een website met allerlei recepten voor alle apparaten die Philips heeft, waaronder de Airfryer. Zo geeft de Chef een aantal suggesties voor dingen die je met de Airfryer kan maken. Ook simpele dingen krijgen tips, bijvoorbeeld hoe je de beste en lekkerste frietjes kan krijgen.

Website

Op de website is ook informatie te vinden over het werken van de Airfryer en gebruikers geven hun tips ook aan. Verder kun je daar allemaal andere dingen omtrent de Airfryer vinden, zoals informatie van de Consumentenbond en je kunt er ook vragen stellen. Het is prettig dat Philips deze service biedt, want op deze manier koop je niet alleen een apparaat, maar krijg je ook inspiratie om hem goed en nuttig te gebruiken. Door het lezen van recepten en ervaringen van andere gebruikers kan je zo de Airfryer op alle dagen prima gebruiken.

Verder is er op de website informatie te vinden over allerlei accessoires voor bij de Airfryer. Hierbij kun je denken aan een grillpanaccessoire of dingen waarmee je andere dingen beter kan maken. Hierbij wordt ook weer uitleg gegeven over hoe het werkt en wat je er vervolgens mee kan gaan maken. Voor deze accessoires geldt ook dat ze goed in de vaatwasser kunnen en op deze manier kun je de Airfryer door goed schoon te maken voor langere tijd gebruiken. En dat is wel fijn bij zo’n investering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *