Loader

6 dingen die u moet weten over detox-theeën

Door : | 0 Berichten | On : 6 februari 2019 | Categorie : magazine

citroen thee

Zogenaamde ‘detox’-theesoorten zijn al jaren populair, vooral bij mensen die regelmatig opgroeien in reformwinkels, of om alternatieve behandelaars te raadplegen. Tegenwoordig zijn ze echter big business geworden en een handvol beroemdheden werpt hun voordelen van afvallen op sociale media.

In zekere zin zijn detox-theesoorten de vloeibare versie van tailletrainers geworden – de resultaten voor en na zijn vaak dramatisch en hun celeb-backing genereert geroezemoes, maar je vraagt ​​je misschien af: werken ze echt en zijn ze veilig? Voordat je je zuurverdiende geld naar beneden haalt en begint te nippen, zijn hier vijf dingen die je moet weten.

Je moet nog steeds een dieet volgen en sporten – het is geen wondermiddel

Slim Tea TOX

Een detox-theemerk, onlangs geinstalleerd door Slimtea, adviseert op hun website dat voor de “beste resultaten” de thee moet worden geconsumeerd, samen met voldoende water, gezonde, uitgebalanceerde maaltijden en drie tot vijf work-outs per week.

Persoonlijk zou ik graag een onderzoek zien waarin de resultaten van een detox-thee worden vergeleken met een placebo, waarbij beide groepen exact hetzelfde eetplan volgen, maar ik heb er geen gevonden. Dat maakt het moeilijk om te weten of de gewichtsverliesresultaten die mensen van deze theeën krijgen, eigenlijk te danken zijn aan het drinken ervan, of gewoon het resultaat van ‘een opgeruimd dieet en een consistente trainingsroutine, waarvan we al weten dat ze tot gewichtsverlies kunnen leiden .

In ieder geval is het onwaarschijnlijk dat je je vorm kunt krimpen door simpelweg detoxthee te drinken terwijl je door blijft gaan met het drinken van de sportschool en om af te halen.

Verlies water en vet

Detox-theeën die cafeïne combineren met diuretica kunnen het verlies van watergewicht veroorzaken, ook citroen-thee is hier voorgeschikt. Slechts twee kopjes water wegen een kilo op een schaal, dus door vloeiende vloeistof kun je er lichter uitzien en aanvoelen, zelfs als je geen greintje lichaamsvet kwijt bent. Detox-thees kunnen ook een laxerend effect veroorzaken, waardoor uw lichaam afval uit uw maagdarmkanaal verwijdert, een ander resultaat dat uw maag platter kan maken en u lichter kunt laten voelen, zelfs als uw vet-vetverhouding precies hetzelfde blijft .

Als dit quick-fix effect je de zelfvertrouwen boost en motivatie geeft die je nodig hebt om gezonder te gaan eten en aan het werk te gaan, zijn de echte sleutels om gezond en mager te krijgen (ervan uitgaande dat de thee zelfs veilig is om te drinken, zie hieronder). Onthoud gewoon: als je teruggaat naar je vroegere minder-dan-sterren eet- of beweeggewoontes, of stop met het drinken van de thee, kun je het gewicht net zo snel terugkrijgen als je het liet vallen.

Sommige ingrediënten voor detoxthee kunnen ongewenste bijwerkingen hebben

Naast de werkelijke thee bevatten detox-brouwsels meestal extra kruiden, die kunnen worden ontworpen om de eetlust, het rev-metabolisme of andere gewichtsverlies te verminderen. Een voorbeeld is senna, een plant met een natuurlijk laxerend effect.

Volgens de Comprehensive Database van Natural Medicines kunnen de mogelijke bijwerkingen van seneplantgebruik zijn: buikpijn en ongemak, krampen, opgeblazen gevoel, gas, misselijkheid en diarree; Overmatig gebruik kan leiden tot kaliumuitputting en andere elektrolytafwijkingen, die spierkrampen en een abnormaal hartritme kunnen veroorzaken. Een ander populair ingrediënt in afslankthee is guarana, een plant die vaak wordt toegevoegd aan energiedrankjes.

De bijwerkingen zijn vaak gerelateerd aan het cafeïnegehalte, waaronder nervositeit, rusteloosheid, maagirritatie, misselijkheid, braken, hoofdpijn, angst, opwinding, oorsemping en snel hart- en ademhalingsritme. Kortom: doe je huiswerk over wat er precies in een product zit voordat je het in je lichaam stopt.

Zelfs “volledig natuurlijke” stoffen kunnen mogelijke bijwerkingen hebben, vooral als ze te veel worden gebruikt, in combinatie met andere supplementen of medicijnen die resulteren in negatieve interacties of worden gebruikt door mensen met reeds bestaande medische aandoeningen.

tea tox

Detox Tea kan de slaap tegen werken

De meeste detox-thee bevat cafeïne, waarschijnlijk omdat deze stimulans de eetlust kan onderdrukken, uw spijsverteringssysteem kan activeren om afvalstoffen te laten gaan en u kan helpen water te verliezen. Een door caffeïne geïnduceerde energieboost kan ook leiden tot iets langer of harder dan normaal.

Te veel cafeïne kan echter ook riskant zijn (zie hierboven) en interfereren met voldoende slaap – en het vangen van te weinig zzz’s kan uiteindelijk de gewichtsverlieseffecten van de thee ongedaan maken. In feite is aangetoond dat te weinig shuteye overmatig eten en gewichtstoename en zelfs langzaam metabolisme veroorzaakt , waardoor het makkelijker wordt om aan te komen, zelfs als je geen extra calorieën eet.

Een goede vuistregel, ongeacht waar je cafeïne vandaan komt, is om het minstens zes uur voor het slapengaan te verwijderen. En als je probeert om kilo’s kwijt te raken, leg dan vast aan het maken van voldoende slaap een topprioriteit.

Het onderzoek naar detox-thee is karig

Hoewel er enkele gepubliceerde studies zijn over verschillende ingrediënten die vaak worden aangetroffen in detox-thee, heb ik zelf geen onderzoek naar de thee gezien, met name in de precieze formules die ze zijn voorgeschreven (onderzoek is niet vereist voor de verkoop van de thee, trouwens).

Dat betekent dat het gebruik van detox-thee onbeantwoorde vragen stelt over of en hoe ze werken, hoe ze moeten worden gebruikt, hoeveel te veel mag zijn en mogelijk wie ze niet mag gebruiken. Als u niet zeker weet of van plan bent om met drinken te beginnen, neem dan contact op met uw arts, voedingsdeskundige of zorgverlener.

Zorg er wel voor dat hij of zij geen belang heeft bij de verkoop van het product dat u overweegt: zoek een second opinion als ze het product verkopen of goedkeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.