Loader

Gerechten Van Keuken Zwitserse recepten

Zwitserse recepten Zwitserland is bij uitstek het land om lekker te kaasfonduen. Echter is er natuurlijk meer te vinden in de Zwitserse keuken. De keuken combineert het beste uit de Duitse, Franse en Italiaanse keuken. Daarvan is de kaasfondue een goed voorbeeld, wat de kazen uit al deze landen combineert tot een gesmolten versie en daar de fondue in houdt. Als je van kaas houdt, zit je sowieso goed in Zwitserland, want ook raclette is een bekend recept. Dit is gesmolten kaas, wat geserveerd wordt met in schil gekookte aardappelen, augurken en uien. Er zit soms ook fruit bij in mosterdsiroop. Een ander voorbeeld van iets wat uit een ander land komt is Alpenpasta, wat pasta is van aardappelen, pasta, kaas, room en uien, gegratineerd in de oven. En er hoort appelmoes bij. Rösti is een voorbeeld van een Zwitser recept dat wel echt zelf bedacht is, het is namelijk een soort koek van stukjes aardappel die je in de pan bakt. Daarnaast is natuurlijk wereldberoemd de Zwitserse chocolade. Deze zorgt ervoor dat er veel met chocolade gemaakt wordt. Er is ook een bond van chocoladefabrikanten in Zwitserland en Zwitserland claimt het uitvinden van melkchocolade. Voor de toetjesliefhebber is de Zwitserse keuken dus perfect.

No Recipe Found !