Gerechten Van Keuken Portugese recepten
Portugese recepten De Portugese keuken is geen hele uitgesproken keuken. Het is geen lastige keuken, er worden veel eenvoudige, maar toch lekkere dingen gemaakt. Veel ingrediënten die ooit gevonden zijn op scheepstochten naar het buitenland worden gebruikt, zoals kaneel, peper en koriander. Verder wordt veel gebruik gemaakt van vlees, fruit, groente en olijven. Er is natuurlijk veel vis, want het land ligt aan de zee. Belangrijk is de bacalhau, een gezouten kabeljauw. Dat is één van de belangrijkste Portugese recepten. Veder wordt veel soep gegeten in Portugal, wat vaak een combinatie is van groentebouillon met aardappel en groente op smaak gemaakt. Verder eten Portugese mensen vaak vlees met aardappelen of rijst met een salade erbij. Dit is dus niet erg bijzonder. Een belangrijk gerecht is caldo verde, een koolsoep. Ook sopa de castanhas piladas is belangrijk, een soep van kastanjes met bonen en rijst. Ook stoofpot met bonen en zout vlees is populair en typisch Portugees. Arroz doce is een toetje uit Portugal, wat een soort pudding is op basis van rijst dat erg zoet, maar romig is. Veel vis wat goed klaargemaakt wordt in het zuiden van Portugal is tonijn en ook sardientjes kun je daar heerlijk eten.