Gerechten Van Keuken Duitse recepten
Duitse Recepten De Duitse keuken zal bij de meeste Nederlanders wel bekend zijn, omdat het immers een keuken is die je vaak ziet op vakantie of omdat we er vlak naast wonen. Het traditionele is natuurlijk bier und bratwurst, maar de Duitse keuken heeft wel meer dan dat. Een aantal Duitse recepten zijn bijvoorbeeld curryworst, schnitzel, flammkuchen, apfelstrudel en schwarzwälder kirsch. Al deze dingen zullen bij de meeste mensen wel bekend zijn. De meeste Duitse gerechten, zoals curryworst en schnitzel, zijn niet echt een gerecht maar een onderdeel van een gerecht. Zo kun je schnitzel met champignons en pepersaus maken om echt een gerecht op te dienen. Flammkuchen is iets minder bekend, maar dit is een soort pizza die je op bepaalde manier kan beleggen. Bekende toetjes zijn apfelstrudel en schwarzwälder kirsch. Apfelstrudel is een soort appelflap maar dan iets ander bereid, en schwarzwälder kirsch is een bekende taart uit Duitsland. Verder gebruikt de Duitse keuken veel ingrediënten die wij in Nederland ook gebruiken, zoals spek, prei en zuurkool en daarmee maken zij net als wij ovenschotels of andere aardappelgerechten. Op deze manier verschilt de Duitse keuken niet al te veel van de Nederlandse, maar door een paar land-specifieke gerechten is het toch net een andere keuken dan die van ons.