Loader

Gerechten Van Keuken Afrikaanse recepten

Afrikaanse recepten De Afrikaanse keuken is natuurlijk niet in één keuken te vatten. Ieder land heeft zijn eigen cultuur en daarmee samenhangend zijn eigen keuken. De ene keuken gebruikt andere ingrediënten als de andere keuken en daarom is het lastig te zeggen wat per se Afrikaanse recepten zijn. In elk geval wordt voor het gemak vaak een onderscheid gemaakt tussen drie soorten Afrikaanse keukens: de Noord-Afrikaanse keuken, de Sub-Sahara keuken en de keuken van het Midden Oosten. In de Noord-Afrikaanse keuken zijn veel invloeden van Marokko, zoals tajine, couscous en harissa te vinden. Dit zijn typisch Marokkaanse gerechten. Het Sub-Sahara gedeelte bevat gerechten zoals aardappelsoep en bobotie. In elk geval heeft de Afrikaanse keuken vaak niks te maken met vlees. Ze maken gerechten met vlees, maar vaak is het niet het gene waar het om draait bij Afrikaanse gerechten. Zo wordt er meer gedaan met kikkererwten, linzen en groenten zoals aubergine. Ook minder bekende dingen zoals yams en bakbananen worden gebruikt in veel gerechten. Door deze ingrediënten krijgen de Afrikaanse gerechten daadwerkelijk hun specifieke smaak waardoor het ook echt Afrikaans smaakt. Zo zal je deze ingrediënten minder snel in alle andere keukens vinden. Het is in elk geval de moeite waard om eens naar Afrikaanse recepten te gaan kijken.  

No Recipe Found !