Chinese recepten

Uiteraard is iedereen wel bekend met de Chinese keuken, maar helaas in ongezonde vorm. Veel Chinese restaurants kunnen heerlijk koken, maar vooral afhaalmenu’s zijn niet erg gezond. Dit is jammer, want als je zelf thuis een Chinees gerecht zou bereiden, kun je het zo gezond maken als je wil. Chinese recepten werken namelijk best veel met gezonde groenten en niet eens zo veel met vlees. In feite is het dus heerlijk om zelf Chinees te gaan koken. Iedereen kent wel Babi Pangang, vlees met zoetzure saus, bami of iets anders. Dit kun je allemaal zelf heel goed maken.

Vaak is het wel goed om een wokpan te gebruiken. Dit doet de Chinese keuken en geeft een bepaalde smaak aan de groenten en het vlees wat je er in stopt. De Chinese keuken maakt ook veel gebruik van noedels en rijst en dit zijn dan ook de belangrijkste onderdelen van de Chinese keuken. Hiermee is genoeg te combineren, omdat je in principe met een saus en bepaalde groenten elke keer een ander soort gerecht realiseert. De Chinese keuken is met deze eigenschap enorm veelzijdig en enorm lekker. Vanaf nu dus niet meer afhalen, maar lekker thuis maken.

Broccoli steak

Gemiddelde beoordeling: (0 / 5)

Broccoli behoort tot de kruisbloemige groenten familie, die boerenkool, bloemkool, spruitjes, paksoi, kool, boerenkool, koolraap ...

Lees meer
/* */