Lasagna
2016-11-29- Keuken: Italiaans
- Gerecht: Bijgerecht
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Porties: 8
- Voorbereidingstijd: 30m
- Kook Tijd: 2:00 h
- Gereed In: 2:30 h
Gemiddelde Beoordeling
(0 / 5)
0 Aantal Beoordelingen
Gerelateerde Recepten
Maak klassieke lasagne lichter en gezonder door de ingridienten te vervangen met gezondere producten. Lasagne is een favoriet recept op de feestdagen. Hoewel het niet bepaald de meest stellaire maaltijd betreft en heel vettig en machtig kan zijn, is de kaas in lasagne onweerstaanbaar. Met een paar eenvoudige swaps, kan jouw favoriete lasagne recept gezonder gemaakt worden. Hier zijn onze 5 geheimen voor het maken van gezondere lasagne.
- Ruil de normale lasagna bladen in voor Volkoren lasagne bladen, hiermee verhoog je de vezels in het gerecht.
- Gebruik Italiaanse kalkoen worst in plaats van varkensvlees worst. Deze variant heeft minder vet en smaakt even lekker.
- Voeg Bevroren Spinazie toe aan het recept. Bevroren spinazie heeft veel gezonde voedingsstoffen met een minimum aan calorieën.
- Champignons en andere padestoelen toevoegen, vervang een deel van de worst met gesneden champignons; paddenstoelen hebben een “vlezige” smaak, dat is zo bevredigend als vlees, maar met veel minder calorieën en vet.
- Gebruik halfvolle Kazen in plaats van volvette versies hierdoor verminder je de calorieën en verzadigd vet.