Rendang recept

  • Bereidingstijd: 30M
  • Kook tijd: 0M
  • Klaar in: 0M

In 2011 voerde het CNN een onderzoek uit onder 35.000 mensen. De vraag was: wat is het lekkerste eten ter wereld? Het antwoord was uiteindelijk: rendang. Dit Indonesische gerecht is dus in 2011 uitgeroepen tot het lekkerste eten ter wereld. Dat is niet geheel verwonderlijk want de smaak is echt fantastisch. Maar om het goed te maken heb je natuurlijk een goed Rendang recept nodig. 

Er zijn veel verschillende vormen van rendang; er wordt vaak gebruik gemaakt van rundvlees (Daging Rendang). Tegenwoordig wordt rendang ook veel gegeten met lever, eend, geit, kip of groenten.

Rendang recept

In onderstaand gerecht wordt de meest gegeten rendang gemaakt; de Daging Rendang (met rundvlees)

Ingredienten

Geen ingredienten gevonden.

Methode

Stap1

Snijd het vlees in kleine stukjes (ongeveer 2 a 3 centimeter). Doe dit vlees vervolgens in een schaal.

Stap2

Pureer de uien, de knof, de gember, de pepers en het water. Doe dit vervolgens bij het vlees in de schaal erbij.

Stap3

Voeg vervolgens nog koriander, tamarindesaus, kurkuma, kerrieblaadjes en citroengras toe aan het geheel. Roer dit goed.

Stap4

Voeg tijdens het roeren de kokosmelk toe.

Stap5

Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer één uur zachtjes koken.

Stap6

Zet vervolgens het vuur nog lager en laat het geheel nog ongeveer 30 minuten verder sudderen. Hierdoor wordt het vlees heel gaar en verdwijnt het vocht.

Stap7

Verwijder het citroengras en serveer het overheerlijke gerecht!


Recept type:
Gemiddelde beoordeling

(2 / 5)

2 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Varkenshaas bakken

  • Biefstuk bakken

  • Nasi goreng Recept

  • vitello tonato jamie oliver

    Vitello tonato jamie oliver

  • Spareribs met worchestersaus

    Spareribs met Worcestersaus

Voedings informatie:

Deze informatie is per portie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */