lasagne van Jamie Oliver

  • Opbrengst: 6 porties
  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 1:15 h
  • Kook tijd: 45M
  • Klaar in: 1:15 h

Wie kent het niet, heerlijke lasagne. Een echt Italiaans recept wat inmiddels volledig ingeburgerd is in Nederland. 

Lasagne van Jamie Oliver

Keer op keer weet Jamie Oliver toch wel lastige recepten gemakkelijk en toegankelijk te maken. Dit recept heeft dan wat meer stappen maar daar ik het resultaat ook naar.

Het is mogelijk zelf combinaties van dit gerecht te maken. Zo kun je bijvoorbeeld spinazie toevoegen of broccoli. Zorg er echter wel voor dat het niet te vochtig wordt.

Ingredienten

  • Plakken spek
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 2 wortels, fijn gesneden
  • kleine bos basilicum, blaadjes afgehaald
  • 4 tenen knoflook, dun gesneden
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g varkensgehakt
  • 3 blikken tomaten à 400 g
  • Rode wijn
  • 12 verse lasagnevellen
  • parmezaan, geraspt
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 bol mozzarella
  • 750 ml melk
  • 1 laurierblad
  • 75 g ongezouten boter
  • 75 g bloem
  • 1 hele muskaatnoot

Methode

Stap1

We binnen met het maken van de bechamelsaus. Zet een pannetje op het vuur met daarin de melk en het laurierblad. Doe het vuur niet direct te hard om verbranden te voorkomen. De melk mag niet koken. Smelt in een pan ondertussen de boter en klop hier de bloem doorheen. Zodra dit een mooie massa is kan je langzaam de melk toevoegen. Blijf kloppen zodat het geheel een mooi egaal mengsel is. Voeg zout en peper toe naar smaak en blijf roeren totdat het de gewenste dikte heeft. Verwijder het laurierblad en maak af met nootmuskaat

Stap2

Zet de oven alvast aan op 180 graden. Begin met het bakken van de spel met de kaneel. Zodra de spek lekker gebakken is voeg je de ui en wortel toe, gevolgd door de basilicum, knoflook en een flinke scheut olie. Laat alles lekker bakken totdat het gaar is en een mooie kleur heeft.

Stap3

Voeg nu het gehakt toe en bak totdat dit gaar is. Voer de tomaten toe uit blik met een flinke scheut rode wijn. Voet de basilicum blaadjes toe. Laat het geheel 45 minuten sudderen zodat alle smaken vrij komen en het een mooie dikke massa is.

Stap4

We gaan nu beginnen met het opbouwen van de lasagne. Smeer een schaal in met olie en begin met een aantal lasagnebladen onderin. Voeg steeds een laag saus toe, wat bechamelsaus en een beetje Parmazaanse kaas. Ga zo door totdat je geen bijna geen saus meer hebt. De laatste laag met bechamel. Verdeel hier bovenop de cherrytomaten en nog flink wat Parmazaanse kaas. Bak de lasagne gaar in een 30 tot 35 minuten.

 


Gemiddelde beoordeling

(3.4 / 5)

3.4 5 21
Beoordeel dit recept

21 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Pork Steak

  • Lasagna

  • Pesto Kip Florentine

  • Kip Spinazie Pesto Pasta

  • Geroosterde kalkoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */