Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style

  • Opbrengst: 500 gram
  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 30M
  • Kook tijd: 15M
  • Klaar in: 30M

Kabeljauw is echt zo’n lekkere vissoort die we uit onze eigen Noordzee kunnen halen. De losse structuur van het vlees en de smaak worden erg hoog gewaardeerd. Tijd voor Jamie Oliver om een lekker recept te bedenken met deze vis. 

Kabeljauw uit de oven alla Jamie Oliver

Dit lekkere recept heeft geeft je kabeljauw een Italiaans tintje. Hiervoor hebben we nodig:

Ingredienten

  • 2 stuks kabeljauwfilet van ongeveer 225 gram (zonder vel of graat)
  • Een lekkere Italiaanse olijfolie
  • Echt zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • Rode en eventueel gele cherrytomaatjes
  • Verse basilicum
  • 1 Bol mozzarella (liefst natuurlijk buffelmozzarella)
  • Een beetje parmazaanse kaas, geraspt of flakes.

Methode

Stap1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een schaal in met olie zodat straks je vis hier niet aan vast plakt

Stap2

Besprenkel je kabeljauw met olijfolie, peper en zout. Voeg daarna bovenop de tomaatjes, mozzarella en Parmezaanse kaas toe. Maak af met een paar blaadjes basilicum.

Stap3

Plaats het geheel in een voorverwarmde oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Kies ervoor om de plaat hoger in de oven te zetten zodat je optimaal gebruik maakt van de hitte

 

 


Recept type: Tags: Ingredienten:
Gemiddelde beoordeling

(3.4 / 5)

3.4 5 58
Beoordeel dit recept

58 mensen beoordeel dit recept

Gerelateerde recepten
  • Pork Steak

  • Lasagna

  • Pesto Kip Florentine

  • Kip Spinazie Pesto Pasta

  • Geroosterde kalkoen

/* */