Een lekker zuurkoolslaatje!

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 0M
  • Kook tijd: 0M
  • Klaar in: 10M

Zuurkool wordt vaak gebruikt als groente om door de stamppot te doen. Echter kan je het ook op een hele andere manier gebruiken, namelijk door er een salade van te maken. Het resultaat, een heerlijk zuurkoolslaatje.

Zuurkool is een van de gezondste groentes die we in Nederland eten. Maar vaak eten we het dus alleen in de winter, door de stamppot. Door dit recept hoop ik dat van deze groente een ander beeld krijgt! Zuurkool is namelijk een heerlijke groente, ook gewoon rauw.

Dit slaatje is perfect als bijgerecht bij een maaltijd met aardappelen. Ook kun je het eten als voorgerecht. Dit slaatje is erg simpel om te maken. Dit komt omdat je deze groente gewoon rauw kunt eten. Voeg wat zoetigheden door de zuurkool zoals een appel en wat rozijnen, en je zuurkoolslaatje is al bijna af!

Een erg gezond en lekkere salade is in een mum van tijd af, ideaal!

Ingredienten

  • 300 gram zuurkool
  • 1 goudreinet
  • 200 gram magere yoghurt
  • 1 handvol rozijnen
  • 1 ui

Methode

Stap1

Snipper de ui zodat hij erg fijn is. Snijd ook de appel lekker klein. Meng dit door elkaar samen met de yoghurt.

Stap2

Laat het mengseltje dat we net hebben gemaakt ongeveer 10 minuten staan zodat alle smaken lekker in elkaar zijn getrokken

Stap3

Schep het net gemaakte mengseltje door de zuurkool. Roer alles goed door elkaar en je bent alweer klaar! Voeg nog wat peper toe als je dit lekker vindt en je lekkere zuurkoolslaatje is klaar om te eten!


Ingredienten: , , , ,
Gemiddelde beoordeling

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen beoordeel dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

/* */